23948sdkhjf

Erhvervslivet hungrer efter logistikbygninger

Finanskrisen er et overstået kapitel - nu er det kapacitetsmangel, der er med til at lægge en dæmper på væksten

Danmark er stadig i høj grad et produktionsland, men vi handler samtidig mere og mere på nettet, og behovet for ejendomme, der er velegnede til lager- og logistikformål, er derfor vokset markant.

Det skriver Jyllands-Posten.

Problemet er, at det ikke er den type erhvervsejendomme, der opføres flest af, og da efterveerne af finanskrisen generelt har lagt en dæmper på nybyggeriet, er manglen i dag vokset til det akutte, oplyser Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv, hvor man har fulgt udviklingen med bekymring.

- Før finanskrisen havde vi en helt naturlig cyklus, hvor en række af de faciliteter, der blev benyttet til produktion, efterhånden overgik til mere lagerorienterede formål. Enten fordi virksomhederne flyttede eller ændrede karakter og måske byggede nyt. Under og efter finanskrisen er den cyklus gået i stå, og manglen på moderne og tidssvarende erhvervsejendomme er efter min mening klart med til at lægge en dæmper på væksten, siger han til Jyllands-Posten.

Virksomheder indenfor nethandel er, med ganske få undtagelser, ikke tilbøjelige til at bygge nyt. Så spørgsmålet er, hvem der skal stå for de manglende byggeri, og dermed imødegå efterspørgslen på færdigindrettede bygninger og påtage sig den økonomiske risiko.

Ifølge Stig Plon Kjeldsen fra Nybolig, har virksomhederne stort set ikke bygget noget nyt igennem de seneste 10 år. Derfor er mange af de ejendomme, der nu udbydes til salg, ganske utidssvarende, og kan ikke følge med kravene til energiforbrug, tilgængelighed og effektiv indretning.

Kilde: Jyllands-Posten
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.164