23948sdkhjf

Palletransport står overfor påske-boom

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Travlhed for tung trafik hen over påsken

Der bliver tung trafik på vejene, når påsken rammer Danmark i slutningen af marts.

Det spår DSVs danske afdeling for Part & Full Load, der håndterer forsendelser af partier med mere end tre paller.

Det skriver DSV på deres hjemmeside.

På landsplan kører der 15-20 procent flere DSV-lastbiler med flerpallers-partier i perioden op til påske for at kunne klare det stærkt stigende behov for transport.

- Mange tror, at julen er den travleste tid på året, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Til forskel fra julen, der strækker sig over længere tid og indledes i forbindelse med, at julepynten kommer op i forretningerne, er tiden op til påsken kortere og virkelig intens, siger general manager i National Part & Full Load, Thomas Wexøe til sitet.

Varer følger vejret
Påsken er lig med øget forbrug af pynt og påskeæg, ligesom familierne samles om frokostbordet – og det kræver flere varerne i butikkerne. Varer, der i en vis udstrækning også afhænger af vejrudsigten.

- Er der forårstendenser med 15 grader, og bøgen springer ud, så ved vi godt, at vi får endnu mere travlt med at flytte muldjord, havemøbler og andet til haven. Og så er der byggebranchen. Godt vejr giver større leverancer af byggemateriel som gips og træplader, fordi der er ekstra salg ude i trælasterne, siger manager i Part & Full Load, Michael Hansen.

Ifølge afdelingen er peaket størst mandag og tirsdag inden påske.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.14