23948sdkhjf

Demo-bil overbeviste både chauffør og vognmand

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Tønder Handel & Transport har investeret i en ny DAF sættevognstrækker

Chauffør Frank Jensen har netop fået udleveret nøglerne til en helt ny DAF XF 480 FTG sættevognstrækker, som bliver hans arbejdsplads de kommende fem år.

Frank kører for Tønder Handel & Transport, THT, som råder over to egne lastbiler og desuden beskæftiger 10-15 indlejede lastbiler til bl.a. speditionskørsel.

- Vi beskæftiger os både med syd- og nordgående eksportkørsel samt indenrigs- og specialtransport med åbne og lukkede trailere, fortæller vognmand Morten Mortensen, der ejer THT i fællesskab med sin far Jens Mortensen.

Den nye DAF er opbygget med hydraulikanlæg til kørsel med blandt andet 4-akslede walking-floor trailere samt åbne 3-akslede trailere.

- Vi har fået bygget hydrauliktanken høj og smal, så vogntoget kan holde sig inden for de lovpligtige 16,5 meter selv med en 13,6 meter gardintrailer tilkoblet, siger Morten Mortensen.

- Turene går ofte sydpå med alu- eller jernskrot, men bilen er også specificeret til indenrigs- og nordgående kørsel med 56 ton vogntogsvægt. Den er desuden godkendt som trækkraft for modulvogntog på op til 60 ton.

Af typebetegnelsen DAF XF 480 FTG fremgår det, at bilen er udrustet med den nye 480 hk-version af den velkendte MX13-motor, der gennem de seneste år er blevet DAF’s bedst sælgende motor takket være lavt brændstofforbrug og høj driftssikkerhed.

Motoren er koblet til den ligeledes nye 12-trins ZF TraXon-gearkasse, der erstatter den velkendte ZF AS Tronic gearkasse.

Bagest sørger en DAF SR1347 trækaksel med manuel differentialespærre og enkeltreduceret bagtøj med 2,39:1 i udveksling for at overføre kræfterne til vejbanen på en effektiv og økonomisk måde.

Medarbejderne tages med på råd
THT er en lille virksomhed, hvor medarbejderne så vidt muligt tages med på råd ved investering i nyt materiel. Derfor har chaufføren også fået stor indflydelse på indretningen af førerhuset, der er plysset af Fix i Hedensted og udrustet med TV, kaffemaskine og forskellige lækkerier fra DAF’s lange liste af fabriksmonteret komfort- og sikkerhedsudstyr.

- At valget af ny lastbil faldt på en DAF XF480 skyldes især, at vi for nylig har haft lejlighed til at prøve en tilsvarende bil i en uge i normal drift. Det overbeviste Frank om, at XF’eren er en af de bedste arbejdspladser på markedet, og det overbeviste os om, at XF’eren har en overlegen brændstoføkonomi, fastslår vognmand Morten Mortensen.

Det er salgskonsulent Kim Lassen fra ESA Trucks Danmark i Padborg, der har stået for handlen, der også omfatter en komplet serviceaftale alt inkl. for de næste fem år. Serviceaftalen betyder, at THT har fuldt overblik over driftsomkostningerne - også efter garantiperioden på drivlinen på tre år/500.000 km.

Mere om: DAF XF480
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.193