23948sdkhjf

Minister afviser at sætte bagatelgrænse for chaufførvold

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Justitsminister Søren Pape Poulsen nægtede på et samråd onsdag at fastsætte en nedre grænse for, hvornår vold mod chauffører på job skal retsforfølges.

Et samråd i Folketinget onsdag om chaufførvold bragte ikke klarhed over, hvor meget vold og chikane landets buschauffører skal finde sig i, uden at gerningsmanden bliver retsforfulgt. Det skriver Fagbladet 3F.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (C) var begge kaldt i samråd i kølvandet på en sag om vold mod en buschauffør, som et vidne overværede.

Den sigtede slap for en straffesag, fordi Syd- og Sønderjyllands Politi og siden statsadvokaten i Viborg vurderede, at episoden “var under bagatelgrænsen”. En afgørelse som justitsministeren efterfølgende blåstemplede.

Justitsministeren pointerede, at en bagatelgrænse er svær at sætte på en formel.

- Jeg ville gerne give et firkantet svar, men kan ikke, sagde Søren Pape Poulsen.

Formand for Folketingets Transportudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (A), havde indkaldt til samrådet, og han efterlyste en bagatelgrænse for vold.

- Hvad er betingelserne for politisag og retsforfølgelse? Hvornår falder hammeren? I denne her sag fik buschaufføren et blåt mærke. Hvis ikke man kan beskrive en bagatelgrænse, ved man ikke om grænsen er det rigtige sted, og så kan den jo heller ikke diskuteres, sagde Lennart Damsbo Andersen.

Justitsministeren slog dog fast, at landets buschauffører i lighed med politifolk, brandfolk, socialrådgivere og andre udsatte faggrupper, er omfattet af regeringens Respektpakke fra 2016, hvor straffen for overfald og chikane af offentligt ansatte blev skærpet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen understregede på samrådet, at risikoen for at blive udsat for vold er kendt i transportbranchen.

- Jeg opfordrer parterne på området til at sætte sig sammen og vurdere, om der er behov for yderligere initiativ, sagde han.

Originalartikel: https://fagbladet3f.dk/artikel/bagatelgraense-vold-efterlyses

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.18