23948sdkhjf

Spektakulær Scania til Grønland

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Det er ikke hver dag, at Stiholt leverer en 8x8 lastbil og et ombygget førerhus

Stiholts lastbilsælger Christian Pedersen har igen slået til med en spektakulær levering til den nordligste del af det danske rigsfællesskab. Arctic Transport ApS ved Matti Eriksen i Nuuk har for nylig suppleret sin flåde af Scania-kranbiler med en ny R 490 CB8x8 kranbil.

Ud over at være udrustet med træk på alle hjul (8x8) er bilen meget speciel ved, at den faktisk er ombygget fra G- til R-model. Det skyldes, at Scania på ordretidspunktet ikke kunne levere en R-model med træk på alle hjul, hvorfor bilen blev bestilt hjem som et G-chassis og efterfølgende ombygget med det højere R-førerhus.

Bilen er opbygget af Stiholt i Hjørring med en Palfinger PK110.002-kran med otte hydrauliske udskud og en maksimal hydraulisk rækkevidde på 22,5 meter. Dertil kommer fast lad med integrerede bådstøtter og udtræk.

Arctic Transport er specialist i ophaling og flytning af både samt løfteopgaver i byggeindustrien.

Gode grønlandske kundeforhold
Christian Pedersens levering bygger på det seriøse forarbejde, som Stiholts nu afdøde lastbilsælger Carsten Precht Jensen tidligere har udført på Grønland.

Her lykkedes det for ham at opbygge et rigtig godt kundeforhold til mange grønlandske lastbilkunder. Matti Eriksen fik eksempelvis leveret en Scania R 480 LB8x2 og en R 480 CB8x8 med Palfinger-kraner af Carsten, der døde sidste år efter kort tids alvorlig sygdom.

Christian Pedersen har med succes taget over efter Carsten Precht Jensen og har allerede leveret flere nye Scania på det grønlandske marked, som Stiholt har det officielle Scania-salgsansvar for.

Mere om: Grønland | Stiholt
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.24