23948sdkhjf

Vognmænd i modulvogntog-klemme

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Vognmænd glemmer at søge om kørsel med modulvogntog til og fra deres adresse

Modulvogntogene kører på et særligt vejnet, der hele tiden udvides med nye adresser, hvor der må køres til og fra med de 25 meter lange vogntog. Vejdirektoratet får fra tid til anden henvendelser, som tyder på, at transportørerne ikke altid husker at tjekke om ruten, de benytter, nu også er med på vejnettet for modulvogntog.

- Virksomheder skal via deres kommune søge Vejdirektoratet om at få ruten frem til deres adresse optaget på vejnettet, forklarer Kasper Bønnelykke, der er koordinator og sagsbehandler for Vejdirektoratets arbejde med modulvogntog.

- Hvis man ønsker at benytte modulvogntog til sine transportopgaver, bør man sikre sig, at både laste- og lossedestinationerne nu også er med på modulvogntogsvejnettet. Er de ikke med, bør man søge om at få lov til at køre med modulvogntog til og fra de ønskede adresser.

Sagsbehandlingen starter ved at kontakte den lokale kommune, hvortil der skal køres, og derefter går det sin gang, hvorunder Vejdirektoratet undersøger, hvad der skal til for at ruten kan benyttes lovligt.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan man læse mere om godkendelsesproceduren og reglerne for modulvogntog.

Mere om: modulvogntog
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.218