23948sdkhjf

Følgebiler chikaneres i trafikken

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tilråb og vrede gestikulationer er en del af hverdagen for mange følgebilschauffører, når de forsøger at passe deres job

De 500 uddannede følgebilschauffører i Danmark har ikke nemme kår, når de går på arbejde. De må nemlig finde sig i chikane i form af tilråb og trusler, skriver JydskeVestkysten.

3F kan fortælle, at chaufførerne oplever, at vejvreden hos de øvrige bilister koger over og resulterer i klassikeren ”fingeren ud af vinduet og hornet i bund.”

Hos ITD er man bekendt med problemstillingen, fortæller chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens. Han husker især en situation, hvor en følgebilschauffør stod og regulerede trafikken. Da han forsøgte at standse en bil, kørte vedkommende helt op til ham og sprang ud af køretøjet, og gav chaufføren et møgfald.

- Der er nogen, der er overbevist om, at specialtransportassistenterne ikke må regulere færdsel, og så går der selvjustits i den. Derfor skal vi ud og have gjort opmærksom på, at chaufførerne er uddannede og har bemyndigelse til det, og i øvrigt er der for at hjælpe alle sikkert og hurtigt videre, siger han til JydskeVestkysten.

Han mener, at uvidenhed langt hen ad vejen er baggrunden for manglen for forståelse for følgebilschaufførernes vigtige rolle i at afvikle trafikken sikkert.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.174