23948sdkhjf

Postnords logistikchef skifter til bogbranchen

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Fra post til bøger. Sådan bliver det for Carsten Dalbo Pedersen, som i dag den 5. marts tiltræder et job som administrerende direktør i Fonden DBK, hvis formål det er at udvikle og effektivisere samhandlen i den danske bogbranche.

Carsten Dalbo får ansvaret for at videreudvikle og fremtidssikre DBK. Det betyder, at relationerne til kunderne – primært forlag og boghandlere - og øvrige interessenter i værdikæden skal styrkes. Desuden skal han stå for at effektivisere DBKs kerneforretning, som er at distribuere bøger til boghandlere, forhandlere, institutioner og virksomheder samt dag-til-dag levering til private på vegne af et internetbutikker.

Stod for logistikken i Postnord Danmark 
Carsten Dalbo Pedersen kommer fra en stilling som chef for Logistics & eCommerce i Postnord Danmark. Her er han lykkedes med at skabe en markant vækst i logistikforretningen og har samtidig udviklet og styrket området for e-handel.

De senere år har Carsten medvirket til, at Postnord koncernen har lanceret en række IT- og selvbetjeningsløsninger der har øget gennemsigtigheden og fleksibiliteten for koncernens kunder.

Carsten har i sin karriere også arbejdet med opkøb og integration af virksomheder, blandt andet da Post Danmark opkøbte Transportgruppen.

Senest har Carsten arbejdet med etablering af det Postnord Danmarks kæmpelager i Køge.

DBK har to logistikcentre

DBK har to logistikcentre. Det ene er centralt placeret i Skandinavisk Transport Center i Køge, det andet er beliggende i Haslev.

DBK beskæftiger 100 medarbejdere og servicerer over 1.000 danske forlagl og leverer dagligt bøger til alle danske boghandlere og forhandlere samt flere tusinde institutioner og virksomheder i Danmark og udlandet. DBK leverer også dag-til-dag til private i Danmark og i udlandet på vegne af et antal store og små internetbutikker.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.184