23948sdkhjf

Med Iveco Trakker ud over markerne

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Chauffør Jan Thomsen fra Bravida har fået ny bil med kran og en trappe

Virksomheden Bravida med hovedsæde i Brøndby, som blandt andet arbejder med installation af el, vand, ventilation i bygninger, arbejder også med større installationer på et langt højere spændingsniveau. Til de opgaver har virksomheden taget et nyt kraftfuldt køretøj i brug: en firehjulstrukket Iveco Trakker AT190T41P 4X4.

Den specialopbyggede lastbil har en 410 hk motor med kraftudtag, der passer til bilens Palfinger-kran, der kan række over 30 meter op i luften, når der skal arbejdes med el-kabler på højspændingsmaster

Chauffør med indflydelse

Manden bag rattet er chauffør Jan Thomsen, som har mange års erfaring med transport på mange forskellige områder. Han har haft stor indflydelse på, hvordan bilen skulle opbygges.

- Jeg har stort set fået det, som jeg ville have - inden for de rammer, der var lagt, siger han, da vi besøger ham og arbejdssjakket et sted i nærheden af Møldrup i Jylland.

Jan Thomsen bor på Tåsinge og peger hurtigt på den stige, der er monteret ved den bagmonterede kran.

- Stigen er jeg særlig glad for. Nogle dage skal jeg op og ned af bilen rigtigt mange gange. Så er det godt med en fast trappe i stedet for en løs stige.

En anden praktisk detalje ved opbygningen er arrangementet med fire store skuffer i venstre side. Her har Jan Thomsen styr på stropper, kæder og andet grej, som anvendes under arbejdet. Det kan være kabelhjul, der skal løftes op i masterne eller kabeltromler, der skal håndteres.

Arbejde med højspændingsmaster

Jan Thomsen forklarer, at dagens opgave går ud på at løfte nogle gamle udtjente glasklokker ned og efterfølgende løfte nogle nye og lettere op i den højspændingsmast, som han og det øvrige hold arbejder ved. Til den opgave har han et åg, som klokkerne kan hænge i.

Som chauffør er Jan Thomsen godt tilfreds med sin nye bil, som med de store hjul og firehjulstrækket ikke har problemer med at komme ud over markerne.

Han er også glad for det lange førerhus med plads til en køje, hvor han en gang imellem får sig en lur i middagspausen.

Mere om: Bravida | Iveco Trakker
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.204