23948sdkhjf

Nu kommer Ny Vesthavn på dybt vand

Den 330.000 kvadratmeter store udvidelse af Kalundborg Havn, Ny Vesthavn, begynder så småt at gøre væsen af sig i Kalundborg Fjord.

Siden oktober har entreprenør Hercules Fundering blandt andet arbejdet med at pumpe sand ind til det område i fjorden, hvor Ny Vesthavn efter planen erstatter vandet næste forår.

Fakta: Ny Vesthavn

Ny Vesthavn placeres på den sydlige side af Kalundborg Fjord, vest for Asnæsværket.

Det samlede areal omfatter 330.000 kvadratmeter.

Ny Vesthavn etableres på ca. 200.000 kvadratmeter eksisterende land, mens 130.000 kvadratmeter inddæmmes på søområdet.

Der etableres en 500 meter lang kaj.
Vanddybden bliver 15 meter – dermed bliver Kalundborg Havn den eneste havn på Sjælland, som kan tilbyde dybt vand ved kaj lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.

Af de 330.000 kvadratmeter er der afsat 50.000 kvadratmeter til Kalundborg Container Terminal.
60.000 kvadratmeter anvendes til vej, parkering m.v.

Ligeledes er vejen til det nye havneområde, der går fra rundkørslen lige efter Asnæsværket på Asnæsvej, nu anlagt, ligesom to nye moler begynder at skære sig igennem vandoverfladen fra landsiden.

Nu rykker byggeriet ind i en helt ny fase. Og her kommer Ny Vesthavn på dybt vand.

- Uddybningsentreprenøren Wasa Dredging har netop taget hul på uddybningsarbejdet på søsiden. Hele idéen med at etablere Ny Vesthavn er at investere i fremtiden ved at skabe den nødvendige plads til de store nye skibe og visionære havnebrugende virksomheder. På den måde sikrer vi, at Kalundborg Havn med havneudvidelsen kan bidrage endnu mere effektivt til den positive vækst- og beskæftigelsesudvikling i Vestsjælland, siger bestyrelsesformand i Kalundborg Havn, Martin Schwartzbach.

Fremtidens skibe bliver større og stikker dybere, og det stiller krav om kapacitet, som kun få havne i dag modsvarer. For at skabe bedst mulige betingelser for alle skibe fremover skal der derfor uddybes til 15 meters vaddybde ved kajen i Ny Vesthavn.

Uddybningsarbejdet ventes færdigt i sensommeren 2018. Derefter venter betonarbejdet og en stribe andre opgaver på land, før Ny Vesthavn om præcis et år står i fuld flor vest for Asnæsværket i Kalundborg Fjord.  

Billedtekst: Ny Vesthavn kommer på dybt vand. Arbejdet for at gøre plads til fremtidens store, dybe skibe er netop indledt i Kalundborg Fjord.  

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126