23948sdkhjf

Strejke kan sætte godstog i stå

Banedanmark har orienteret jernbanevirksomhederne om, at en eventuel strejke vil betyde, at togtrafikken i Danmark kan blive indstillet

Flere faglige organisationer har varslet strejke mod Banedanmark. Konsekvensen af de modtagne strejkevarsler gør, at det kan blive nødvendigt at indstille al togtrafik i Danmark, hvis strejken måtte blive en realitet. Dette gælder både fjern-, regional-, gods- samt S-tog.

Direktør for Teknik i Banedanmark, Søren Boysen, siger:

- Vi har i dag orienteret jernbanevirksomhederne om, at de strejkevarsler, vi på nuværende tidspunkt har modtaget, vil ramme Banedanmarks aktiviteter meget bredt i tilfælde af en strejke. Bemandingen af helt centrale funktioner vurderes at være alt for skrøbelig og for fragmenteret, hvorfor jernbanetrafikken må indstilles, siger han, og fortsætter:

- Vi har vurderet, at vi på denne baggrund må orientere jernbanevirksomhederne, således at de har mulighed for at tage højde for det i deres planlægning af materiel og personaleresurser.

Går ud over sikkerheden
Det er Banedanmarks vurdering, at med en så kraftigt reduceret bemanding til rådighed, bliver risici og skrøbelighed for stor, da der ikke vil være nogen form for robusthed til at kunne kompensere for for eksempel sygemeldinger og afvigelser fra normalbilledet.

En sikker og velfungerende infrastruktur forudsætter, at der er disponibelt personale døgnet rundt, som blandt andet kan træde til, når der opstår tekniske fejl, tognedbrud, personpåkørsler eller andet. Skulle der opstå fejl eller hændelser vil det betyde fuldt driftsstop, da bemandingen ikke kan absorbere en håndtering af hændelsen.

En eventuel strejke vil også påvirke en række anlægsprojekter og arbejdet med jernbanens nye signalsystem.

Banedanmark har på nuværende tidspunkt modtaget strejkevarsler fra:

  • Dansk Jernbaneforbund
  • HK Trafik & Jernbane
  • AC
  • 3F
  • Dansk Metal
  • Blik- og Rørarbejderforbundet
  • Dansk Malerforbund.

25 procent af Banedanmarks ansatte er tjenestemænd. 

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.107