23948sdkhjf

Bulgarer udvises efter fusk med ferieerklæring

Operativ Vejsidekontrol, Tungvognscenter Øst, traf tirsdag en bulgarsk lastbil med en serbisk chauffør i Københavnsområdet, hvor lastbilchaufføren foreviste en falsk ferieerklæring overfor en af politifolkene under tungvognskontrollen.

Ved ransagning af køretøjet, fandt politiet en kvittering fra det tyske politi for en bøde, hvor chaufføren var impliceret i et færdselsuheld dagen før ferieperioden udløb. Uheldet var sket i det samme køretøj, som han blev standset i under tungvognskontrollen.

Der bliver tillige fundet flere fragtsedler og en kvittering fra Q8 i Danmark i ferieperioden.

Ubetinget fængsel og udvisning
Chaufføren blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han erkendte, at han var fører ved færdselsuheldet i Tyskland og derfor havde kørt lastbil i ferieperioden. Han ønskede at få sagen afgjort med en straksdom og komme hjem.

Har er efter erkendelsen idømt 30 dages ubetinget fængsel for dokumentfalsk og udvisning med indrejseforbud i 6 år.

Han modtog dommen og er kørt i Vestre Fængsel for afsoning af straffen.

Hurtig sagsbehandling
Vognmanden har betalt 35.000 kr. for manglende førerattest, og derudover fik han en bøde på 15.000 kr. for dokumentfalsk. Vognmanden betalte også en bøde for sin chauffør på 3000 kr. for ulovligt arbejde i EU.

- Politiet og anklagemyndigheden glæder sig over, at det var muligt at lave en lynhurtig sagsbehandling, der inden for et døgn har ført til færdiggørelse af sagen, dom og afsoning inden udvisningen venter, siger specialanklager Camilla Meding, der er jurist i Tungvognscenter Øst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127