23948sdkhjf

Mærsk gennemfører milliardsalg af olieforretningen

Efter over et halvt år med formalia kan A.P. Møller - Mærsk nu sælge sin olieforretning til franske Total

Juristerne og embedsmændene er blevet færdige med formalia, og dermed kan A.P. Møller - Mærsk torsdag gennemføre salget af olieforretningen Maersk Oil til franske Total.

Det meddeler A.P. Møller - Mærsk via Fondsbørsen.

- Den 21. august 2017 meddelte A.P. Møller - Mærsk, at selskabet havde indgået aftale om at sælge sine aktier i Mærsk Olie og Gas til Total for 7,45 milliarder dollar.

- Alle myndighedsgodkendelser er modtaget, og salget blev gennemført i dag, skriver shippingkæmpen fra Esplanaden i København.

Salgsprisen svarer til 44,7 milliarder kroner ved torsdagens dollarkurs. Salget er del af den store strategiændring, A.P. Møller - Mærsk er ved at gennemgå.

Selskabet skal fokusere på shipping af containere, mens olieaktiviteterne blandt andet i Nordsøen er solgt fra.

Mange af de penge vil gå til aktionærerne, ikke mindst familien bag selskabets nye holdingselskab.

Som led i handlen skal A.P. Møller - Mærsk garantere, at der er penge til en ordentlig og fremtidig nedlæggelse af olieaktiviteterne i Nordsøen, hvis Total svigter.

- Som led i transaktionen overtager Total samtlige nedlukningsforpligtelser.

- Energistyrelsens godkendelse af transaktionen er betinget af, at A.P. Møller - Mærsk påtager sig sekundær forpligtelse for de nedlukningsomkostninger, der relaterer sig til eksisterende danske offshore- faciliteter, såfremt Total ikke er i stand til at dække sådanne omkostninger, skriver A.P. Møller - Mærsk.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11