23948sdkhjf

Transportbranchen får enklere regler

Regeringen vil understøtte virksomheders adgang til udenlandsk arbejdskraft og fjerne regler der står i vejen for transportsektoren

Nu bliver det snart enklere at drive transportvirksomhed i Danmark.

Danske transportvirksomheder vil for eksempel ikke fremover blive mødt af samme unødvendige administrative praksis når virksomhederne anvender chauffører fra andre EU eller EØS-lande, der er bosat i Danmark.

Virksomheder, der efterspørger og anvender kvalificeret arbejdskraft vil desuden opleve bedre vejledninger og retningslinjer på området. For ansøgere af arbejdstilladelser bliver der skabt mere gennemsigtighed i den dokumentation ansøgningen behandles ud fra, så de pågældende medarbejdere hurtigere kan komme i gang ude i virksomhederne.

Med baggrund i en række forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler, har regeringen nu valgt at gennemfører i alt 31 forslag helt eller delvist.

- Vi skal hele tiden have fokus på at rydde ud i junglen af regler og administrative byrder. Derfor er Virksomhedsforums forslag meget værdsat, og vi gør, hvad vi kan, for at imødekomme så mange som muligt, siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Regeringen har i denne omgang også vedtaget 18 regelforenklinger som Virksomhedsforum tidligere har sendt til regeringen.

- Når virksomheder har brug for at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, er det vigtigt at der ikke står unødige regler i vejen for dem. Kvalificerede udlændige kan være nødvendige for virksomhedernes mulighed for at levere på den næste ordre og dermed bidrage til vækst i Danmark, siger erhvervsministeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11