23948sdkhjf

Myldretid på chauffør-jobmesser

På Dekras 10 job- og rekrutteringsmesser i uge 10 mødte 1.500 chauffør-kandidater 100 arbejdsgivere fra transportbranchen

I uge 10 holdt Dekra 10 jobmesser i Nørresundby, Viborg, Herning, Brabrand, Vejle, Vejen, Odense, Brøndby, Næstved og Hillerød, med henblik på at bringe transportvirksomheder og chaufførkandidater sammen. Messerne havde deltagelse af mere end 100 virksomheder, mens mere end 1.500 chauffører, ledige og andre interesserede havde tilmeldt sig som gæster.

Tiltaget blev taget godt imod af branchen, der i disse tider skriger på kvalificeret arbejdskraft:

- Vi er her for at profilere os over for nuværende og kommende chauffører. Vi prøver at spotte nogle emner, der passer til vores behov, og det her er en god måde at gøre det på. Vi har 90 chauffører, og derfor har vi en løbende rekruttering og udskiftning i løbet af året, siger en af udstillerne, Jesper Nørgaard, direktør i J. Nørgaard Petersen A/S.

Skal finde 2.500 nye chauffører
Det kræver en målrettet indsats, hvis transportbranchen skal have en chance for at finde de 2.500 nye chauffører, der ellers anslås at mangle i sektoren i de kommende år. Markant vækst i transportbranchen betyder, at flere danske transportvirksomheder i øjeblikket oplever en akut mangel på chauffører, og jobmesserne er blot ét bud på, hvordan den udfordring skal tackles.

På messerne kunne gæsterne også undersøge deres muligheder for at få uddannelse og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør.

Direkte dialog
Ifølge koncerndirektør i Dekra Danmark, Peter Laursen, har job- og rekrutteringsmesserne vist sig at være et effektivt koncept.

- På blot to timer med skarpt fokus kan virksomhederne komme i direkte dialog med et stort felt af kandidater. Selve rekrutteringsfasen er ellers en udfordring for mange virksomheder, ikke mindst i disse år, hvor chaufførmanglen er så udtalt. Messerne er også til gavn for kandidaterne, der både kan få svar på alle deres spørgsmål og præsentere sig for virksomhederne på en mere personlig måde end gennem traditionel jobsøgning, siger han.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.178