23948sdkhjf

Hærvejskomiteen: - Vejle Fjord er under kritisk pres

| Af Redaktionen/cg | Tip redaktionen om en historie

Stigende trafiktal på Vejle Fjord broen får Hærvejskomiteen til at intensivere sin indsats for en ny motorvejskorridor ned gennem Jylland

Trafikken på Vejle Fjord-broen fortsætter med at stige, og antallet af biler voksede de første to måneder af 2018 med ca. fem pct. i forhold til samme periode sidste år. Ifølge tal fra Vejdirektoratet passeres broen nu af mere end 96.000 køretøjer på et hverdagsdøgn, og dermed har Vejle Fjord allerede nu overhalet den trafik, Transportministeriet tilbage i 2013 forventede i år 2030.

Udviklingen får Hærvejskomiteen, der arbejder for en ny motorvej ned gennem Jylland, til at råbe vagt i gevær:

- Tallene er hverken dystre forudsigelser eller anden fremtidsmusik – det er hverdagens virkelighed for alle trafikanter på broen, siger formanden for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, der også er socialdemokratisk medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark og tidligere trafikordfører i Folketinget.

De nye tal er opgjort pr. 1. marts og hentet fra Vejdirektoratets trafiktællinger. Væksten på Vejle Fjord Broen følges med stigende trafik langs E45 i hele Østjylland, og derfor er der også igangsat en proces med udvidelser på E45.

Lige nu er Vejdirektoratet i gang med forundersøgelser og VVM-undersøgelse af den sydlige etape af Hærvejsmotorvejen fra Give til Haderslev. Vejdirektoratet har beregnet, at det vil koste samfundet 7,5 mia. kr., hvis etablering af parallelmotorvejen først går i gang i 2030 fremfor i 2020.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.168