23948sdkhjf

Nyt netværk skal kæmpe for udskældte transporter

Vindmølleindustriens nye transport- og logistiknetværk har til formål at samle centrale aktører og arbejde med de temaer og problemstillinger, som medlemmerne har behov for

En række medlemmer har udtrykt ønske om, at Vindmølleindustrien opretter et nyt netværk med fokus på transport- og logistik, og i sidste uge blev det første møde i netværket afholdt.

På mødet, hvor Valmont SM i Rødekro var vært, kom de deltagende virksomheder med input til, hvilke problemstillinger, der er relevante at fokusere på i netværket. Udover sparring og videndeling mellem virksomhederne er der også lagt op til, at netværket på sigt kan se på områder med potentiale for standardisering i branchen, for eksempel løfte- og håndteringsgrej.

Også emner af mere politisk karakter som for eksempel stigende krav til vindmølletransporter på det danske vejnet satte medlemmerne fokus på ved det første møde.

Deltagelse fra havne, producenter og transportvirksomheder
Netværkets første møde havde deltagelse fra såvel vindmølleproducenter, havne og transport- og logistikvirksomheder, som alle kom med deres indspark til konkrete problematikker, man bør samarbejde om at løse, for at sikre bedst mulige betingelser for en gnidningsfri infrastruktur, når vindmøllekomponenter transporteres fra produktionsvirksomhederne og ud til kunderne.

Et af de politiske temaer, der var genstand for dialog på mødet, var blandt andet stramninger af de tidsrum, hvor der må køres transporter om natten, og desuden at det fremadrettet vil være sværere at køre flere meget brede komponenter ad gangen.

Således har politiet lagt op til, at brede komponenter skal køres i en vinklet opstilling på trailere og blokvogne, for på den måde at begrænse særtransporternes bredde. Udfordringen er her, at der kan køres med langt færre komponenter af gangen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093