23948sdkhjf

Mere effektiv tungvognskontrol

| Af Claus Djørup | Tip redaktionen om en historie

Politiet vil bruge udenlandske erfaringer for at sikre en mere effektiv kontrol med lastbiler

Rigspolitiet afleverer i slutningen af måneden en foreløbig plan for en mere effektiv tungvognskontrol, der blandt andet baseres på udenlandske erfaringer.

Det oplyste justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forleden, da Dansk Folkepartis social dumping-ordfører Claus Kvist Hansen endnu engang bragte emnet op i Folketingets spørgetid forleden.Regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i finanslovforliget at anvende 10 millioner kroner i år til øget grænsekontrol og nummerpladescannere ved alle 13 grænseovergange i Sønderjylland.

Samtidig kigges der på erfaringer fra andre EU-lande, der kan bruges i et samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet om udvide kontrollen af løn- og arbejdsforholdene for udenlandske chauffører.

Vedvarende pres
Claus Kvist Hansen spørger jævnligt justitsministeren om kontrol af lastbiler og udenlandske chauffører.

- Min mission er at holde at holde ham til ilden på dette område. Sådan engang hver eller hver anden måned tager vi en lille dans omkring disse ting.

Effektivt værktøj
- Jeg tror, at der kommer noget godt ud af det, siger Claus Kvist Hansen, som også sætter sin lid til den nye aftale om begrænset parkeringstid på rastepladserne (se artikel på side 2, red.).

- Tidsreglerne for parkering vil forhåbentlig blive et effektivt værktøj i kampen mod at få udlændinge til at bo på danske rastepladser i halve og hele måneder, slutter Claus Kvist Hansen.

Mere om: tungvognskontrol
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.152