23948sdkhjf

Sådan kan mulig konflikt påvirke din transportvirksomhed

| Af Redaktionen/CGC | Tip redaktionen om en historie

For mange vognmænd kan det blive svært at drive forretning på vanlig vis under en eventuel storkonflikt

Under en konflikt vil en række funktioner og tjenester i det offentlige blive påvirket eller helt ophøre.

Nogle af de funktioner, som er relevante for vejgodstransporten er blandt andet, at muligheden for at søge nye eller fornyelse af godskørselstilladelser og virksomhedskontrol af køre- og hviletid vil blive påvirket. Da den fornødne veterinærkontrol også vil blive påvirket og måske endda helt ophøre, så bliver transport af levende dyr også berørt som følge af, at slagtning indstilles. Det må også forventes, at affaldstransportørerne bliver berørt i større grad, fordi fælleskommunale affaldsselskaber bliver berørt af konflikten.

Dette er blot et udpluk af de mange konsekvenser for transport- og logistikvirksomhederne, hvis der kommer strejke og lockout i den offentlige sektor efter påske.

ITD har analyseret konfliktvarslerne for at identificere de arbejdsområder og funktioner, hvor foreningens medlemmer vil kunne blive berørt ved strejke og lockout.

- Det er en lang række funktioner, som ITD’s medlemmer har en direkte samarbejdsrelation til, der vil blive påvirket ved strejke og lockout, så det vil kunne hindre eller vanskeliggøre transport- og logistikvirksomhedernes muligheder for at drive forretning på vanlig vis under konflikten, siger Trine S. Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked, og tilføjer, at de enkelte områder påvirkes, alt efter hvor mange ansatte i de enkelte arbejdsfunktioner, der er omfattet af konfliktvarslerne.

Arbejdskonflikten vil tidligst blive en realitet fra den 4. april 2018. Men forligsmanden kan vælge at udsætte konflikten helt frem til primo maj måned.

Læs mere:

ITD har lavet en oversigt over de vigtigste offentlige institutioner, organisationer og myndigheder, som vil kunne komme til at berøre vejgodstransporten under en strejke-/lockoutsituation.

Listen vil løbende blive opdateret efterhånden på ITD’s hjemmeside, som der skabes yderligere klarhed over konsekvenserne af strejke- og lockoutvarslerne

Kilde: ITD
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.095