23948sdkhjf

Tætningsvæske tilladt i trailerdæk i Danmark

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Trafikstyrelsen trækker de ændrede retningslinjer for syn af trailere i Danmark tilbage

Dæktætningsvæske er nu tilladt i Danmark igen. Det sker med omgående virkning efter at Færdselsstyrelsen har besluttet at fjerne synsvejledningens afsnit, som siden nytår har forbudt brugen af dæktætningsvæske i trailerdæk.

Forbuddet stammer fra den ændrede synsvejledning, som blev offentliggjort den 1. januar 2018; men efter en række kritiske spørgsmål fra branchen om ændringen, foretog Trafikstyrelsen en mere grundig undersøgelse og har nu konkluderet at forbuddet var en fejltagelse.

Derfor er vejledningens afsnit om syn af trailere ændret tilbage til den oprindelige udgave, hvor dæktætningsvæske slet er ikke nævnt. Derfor må tætningsvæske igen bruges i trailere registreret i Danmark.

Tusindvis af trailere
DSVs flåde har lige nu over 7.000 trailere med tætningsvæsken Ultra-Seal i dækkene og vil fortsat bruge Ultra-Seal i hele flådens dæk.

DSV har bemærket en væsentlig nedgang i antallet af punkteringer, udblæsninger og nedbrud i dæk fyldt med Ultra-Seal, og det er med til at forbedre trafiksikkerheden.

Derudover holder dækkene omkring 35 procent længere med Ultra-Seal, da der er et højere lufttryk og dermed mindre dækslitage.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.22