23948sdkhjf

Kranen folder sig selv sammen

Hiabs nyeste tiltag folder sikkert og hurtigt kranen ud eller folder den sammen med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Hiab lancerer nu en ny måde at folde kranen sammen på eller folde den ud. Det foregår halvautomatisk med en funktion, der har fået betegnelsen SAF - Semi Automatic Folding and Unfolding, altså: semiautomatisk parkering og udpakning af kranen.

Både parkering og udpakning kan udføres med et enkelt betjeningshåndtag på fjernbetjeningen. Man holder ganske enkelt en af knapperne på fjernbetjeningen inde, og så pakker kranen sig selv ud. Man kan til enhver tid stoppe aktionen ved at give slip på knappen. Man kan genoptage udpakningen ved at trykke knappen ind igen.

Det samme, når kranen skal pakkes sammen. Man trækker knappen/håndtaget i den modsatte retning – og så længe man aktiverer knappen, pakker kranen sig automatisk sammen, indtil den ikke kan foldes mere sammen.

Det er et nyt alternativ til manuel parkering og udpakning af kranen, hvor man skal styre drejning, løftearm og vippearm individuelt.

- Med SAF reducerer man risikoen for at skade kranen, lastbilen og omgivelserne, forklarer marketingansvarlig Vivian K. Knudsen fra SAWO, der er den danske Hiab-forhandler.

- For selv de mest erfarne kranoperatører vil funktionen spare tid på grund af hurtigere parkering og udpakning af kranen. Med SAF kan man arbejde hurtigere og få mere arbejde udført.

Inkluderet i CTC

SAF er automatisk inkluderet i CTC-funktionen (Crane Tip Control), som kan tilvælges på alle Hiabs HiPro kraner. CTC-funktionen betyder, at man bevæger kranspidsen vertikalt og horisontalt med et enkelt manøvrehåndtag i stedet for at bevæge de forskellige arme og udskud én efter én.

SAF gør brug af de samme sensorer og er derfor en integreret del af CTC.

 SAF specifikationer:

  • Parkering og udpakning med SAF klares med et enkelt manøvrehåndtag
  • Sensorer følger hele tiden armens vinkel og position
  • Evt. tilbehør som grab o.l. skal fjernes før SAF kan parkere kranen
  • Kranen skal være i start position før SAF kan bruges til parkering

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094