23948sdkhjf

Biltransportør opfører 60.000 m2 terminal i Esbjerg

En ny terminal skal gøre logistikken lettere for Scandinavian Auto Logistics. Med placeringen på Østhavnen er man tæt på E20 og kan designe terminalen helt fra bunden

Scandinavian Auto Logistics, SAL, har indgået en ny lejeaftale med Esbjerg Havn, der skal gøre det nemmere for dem at transportere de tusindvis af biler rundt på havnen, som de håndterer hver måned.

- Vi har fået muligheden for at bygge en helt ny terminal op fra bunden, som ligger godt i forhold til E20. Så for os er det en glædelig begivenhed, og vi glæder os til at komme i gang, siger kommerciel direktør Michael Lodberg.

SAL distribuerer via Esbjerg Havn importerede biler fra bilfabrikker rundt om i hele verden til forhandlere i Skandinavien, Storbritannien og Centraleuropa.

Planen er, at byggeriet skal gå i gang her til foråret, og at SAL vil flytte ind i eftersommeren.

Havnedirektør Ole Ingrisch er godt tilfreds med udlejningen af det 60.000 kvm store område i Østhavnen. 

- I masterplanen fra 2004 for Østhavnen lagde vi vægt på, at de nye havneområder skulle være fleksible og løbende kunne indrettes som fremtidige kunder måtte have behov for det. Det har vist sig, at den tilgang har været afgørende for vores muligheder for at tiltrække aktiviteter til Østhavnen, siger Ole Ingrisch.

I forbindelse med de nye havneområder på Østhavnen fik Esbjerg Havn i efteråret lavet en ny tilkørsel til havnen, der kører via en eksisterende rundkørsel direkte ind til havneområdet. Det giver gode logistiske forudsætninger for den nye terminal, fordi lastbilerne kan forvente at spare både tid og brændstof, når de har mulighed for at køre direkte fra terminalen og ud på E20.

Mere om: Esbjerg Havn
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.23