23948sdkhjf

Flere virksomheder ansætter lærlinge

| Af Redaktionen/CGC | Tip redaktionen om en historie

Trods stigning på 3% i 2017, er det stadig kun 26% af de danske transportvirksomheder, der uddanner arbejdskraft til fremtiden

Stadig flere virksomheder tager et ansvar for at få unge mennesker ind i transportbranchen. 26 procent har ansat én eller flere lærlinge ved udgangen af 2017. Det er en stigning på 3% i forhold til året før. 43 procent af virksomhederne svarer i ATL’s medlemsundersøgelse, at de er i løbende kontakt med den lokale erhvervsskole om interesserede elever.

- Det går den rigtige vej, og det er meget glædeligt. Et stort antal medarbejdere vil gå på pension i de kommende år, og der er brug for at få mange flere unge ind i branchen. Derfor skal vi gøre det endnu bedre i de kommende år, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Det er især de mellemstore og store virksomheder, som ansætter lærlinge, mens de små virksomheder med under 10 ansatte har meget få lærlinge.

Hvis man udelukkende kigger på de virksomheder, som har lærlinge i forvejen, svarer 65 procent, at de godt kan forestille sig, at de vil ansætte flere chaufførlærlinge inden for det kommende år.

- ATL er kommet med en lærepladsgaranti, og vi vil arbejde hårdt for at leve op til det løfte. Derfor er det naturligvis interessant for os at se, at et stort antal virksomheder er parate til at ansætte flere lærlinge, siger Lars William Wesch.

Det er ikke alle ATL’s medlemsvirksomheder, der er godkendt til at tage lærlinge. Er din virksomhed interesseret i at blive godkendt, som læreplads opfordrer ATL til, at man enten kontakter den lokale erhvervsskole eller ATL's sekretariat.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12