23948sdkhjf

Ny vognmandsaftale i Danish Crown Beef

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Bliv klogere på den nye vognmandsaftale for indtransport af kreaturer til Danish Crown Beefs slagterier

Fra 1. april træder der en ny vognmandsaftale i kraft i Danish Crown Beef, som løber de næste fem år frem. Fokus har været på fornyelse, smittebekæmpelse og fortsættelse af det gode samarbejde, som landmand, vognmand og slagteri har, fortæller Ivan Schmidt, der er COO i Danish Crown Beef.

- Vi er meget tilfredse med den nye aftale. Vi har lagt meget vægt på, at det gode samarbejde mellem alle parter skulle fortsætte, og derfor vil det også fremadrettet være den samme vognmand, der kommer og afhenter kreaturerne til slagtning hos landmanden. Det har været et vigtigt og efterspurgt element i denne aftale, siger han.

Udleveringsparathed
I den nye aftale ligger der også et nyt begreb, som hedder udleveringsparathed. Det giver andelshaveren mulighed for at opnå en rabat på transporten, hvis der laves foranstaltninger på gården, som mindsker risikoen for smittespredning.

- Smittebekæmpelse er utrolig vigtigt, og derfor har vi skabt et økonomisk incitament i denne her aftale, så det kommer i fokus. Kort forklaret kan en andelshaver opnå en rabat, hvis dyrene er udleveringsparate. Det vil sige, at vognmanden skal kunne læsse dyrene fra en transportvogn eller et rum/aflukke, så det begrænser vognmandens færden i staldene. Derfor skal dyrene være gjort klar til afhentning af landmanden, så de kan læsses alene og hurtigt af vognmanden, siger Ivan Schmidt.

Effekten ved at gøre et dyr udleveringsparat er 15 kroner pr. dyr. Her giver vognmanden 10 kroner, mens Danish Crown Beef giver 5 kroner. Elementet omkring udleveringsparathed sættes i gang pr. 1. juni 2018, og der vil blive informeret yderligere om dette i løbet af april og maj.

Derudover vil der pr. 1. maj blive indført en egenbetaling på 200 kroner pr. dyr ved skånetransport.

Ivan Schmidt er dog sikker på, at den nye aftale vil være god for alle parter.

- Vi glæder os meget til at fortsætte den gode udvikling på området i samarbejde med både landmand og vognmand. Med denne her nye aftale er jeg sikker på, at vi sammen kan opnå yderligere synergier, som bliver til gavn for alle parter, siger han.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.16