23948sdkhjf

EU-dilemma koster Postnord 100 mio. kr.

EU-Kommissionen har endnu ikke godkendt den dansk/svenske redningsplan for Postnord. Ventetiden har indtil nu kostet posten over 100 mio. kr.

Redningsplanen for Postnord er løbet ind i store problemer. Efter et halvt år har Europakommissionen stadig ikke godkendt det statstilskud på 1,7 mia. kr. fra den danske og svenske stat, der skulle være med til at vende den synkende skude. Ventetiden har indtil videre kostet Postnord 100 mio. kr., skriver Finans.

På Christiansborg er der frustration at spore over, at den vedtagne redningsplan endnu ikke kan føres ud i livet.

- Postnord står jo i problemer til halsen, og når vi så finder en løsning, som måske kan afhjælpe noget af det, så kan vi ikke få lov til at implementere den. Det er jo helt på månen, siger postordfører i Dansk Folkeparti, Henrik Brodersen, til Finans.

Sagsbehandlingen er trukket ud på grund af klager fra blandt andet ITD, og flere kritikere mener, at der er tale om ulovlig statsstøtte. Ingen kan indtil videre sige, hvornår sagen bliver afgjort, men klagerne giver kommissionen anledning til at undersøge sagen nærmere, og den proces kan trække ud.

Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i den danske del af Postnord, har ikke ønsket at kommentere ventepositionen, men i januar gjorde han det klart, at det koster Postnord 23 mio. kr. for hver måned, kapitalindskuddet bliver forsinket, fordi Postnord ikke har råd til at fyre overflødige ansatte på tjenestemandskontrakter, før selskabet får pengene.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.231