23948sdkhjf

Brandvæsnet vil rydde op efter færdselsuheld

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Formanden for Danske Beredskaber foreslår, at brandvæsnet skal være med til at rydde op efter motorvejsuheld

Det koster tid, frustrationer og ikke mindst penge, når der på stort set daglig basis sker uheld på de danske motorveje, som der skal ryddes op efter – som regel med store kødannelser til følge.

For nylig var der eksempelvis kø i syv timer på motorvej E45 ved Hedensted, fordi en lastbil med 20 ton mandariner var væltet.

Den slags ventetid kan der gøres op med, hvis brandvæsnet får lov til at deltage i oprydningen, mener formanden for Danske Beredskaber Jarl Vagn Hansen.

- Hvis vi får noget ekstra grej til at løse sådan en opgave, er der ingen tvivl om, at beredskabet kan være med til at løse fremkommeligheden hurtigere, når man er derude i forvejen, siger Jarl Vagn Hansen til DR P4 Trekanten.

For brandvæsnet er i mange tilfælde allerede på motorvejen, når oprydningen skal påbegyndes. Brandvæsnet løser nemlig flere akutte opgaver, når der sker uheld på motorvejen. Eksempelvis brandslukning og redning af fastklemte.

Men brandvæsnets opgave slutter, så snart den akutte situation er løst, og det vil derfor kræve en lovændring, hvis beredskabet også skal deltage i oprydningen efter uheldet.

Jarl Vagn Hansen er overbevist om, at de kommunale beredskaber vil kunne løse opgaven med at rydde op efter ulykker - og hurtigere end det sker i øjeblikket.

- Jeg er sikker på, at vi har både interesse og lyst til at løse sådan en opgave, og jeg er sikker på, at vores medarbejdere ville hilse sådan en opgave velkommen, for den ligger tæt på vores kernekompetencer, siger Jarl Vagn Hansen.

Dansk Industris direktør for transport og infrastruktur Michael Svane vurderer, at forsinkelser på grund af ulykker på motorvejene koster samfundet mellem en halv og en milliard kroner om året. Det viser beregninger foretaget af Dansk Industri.

Derfor er Michael Svane glad for alle idéer, der kan reducere ventetiden efter uheld.

- Set med vores øjne er det helt afgørende, at vi får den bedst mulige oprydning efter ulykker på motorvejsnettet, så det lyder som en idé, man skal kigge nærmere på. Den er jo også kendt fra andre lande, siger han til DR P4 Trekanten.

Det er Vejdirektoratet, der i dag har står for at rydde op efter uheld på motorveje via deres samarbejdspartnere.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.091