23948sdkhjf

Ægtepar idømt kæmpebod for løndumping på transport

Arbejdsretten har idømt et nordsjællandsk ægtepar en bod på 1,1 millioner kroner for underbetaling af ansatte i to transportfirmaer

Et ægtepar fra Nordsjælland er blevet idømt en bod på 1,1 millioner kroner for underbetaling og brud på overenskomsten i deres to transportfirmaer.

Ægteparret har ikke betalt boden, og sagen kører lige nu i Fogedretten i Hillerød. Sagen startede i sommeren 2016, hvor en utilfreds polsk chauffør kontaktede 3F Frederiksborg.

Det udviklede sig til en sag om løndumping mod de to mindre transportfirmaer JSH Trading og Foam Consult.

Forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe Kim René Busch pointerer, at det er første gang, at den såkaldte løndumpingsparagraf i Transport- og Logistikoverenskomsten, har ført til dom i Arbejdsretten.

- Vi kan bruge de to klare domme fremover, hvis en arbejdsgiver skulle være i tvivl om, hvad Arbejdsretten mener i denne her type sager, siger Kim René Busch til Fagbladet 3F.

Der venter nu et retligt efterspil. I første omgang i Fogedretten i Hillerød, som 3F juridiske afdeling i december 2017 bad om at inddrive de 1,1 millioner kroner, som ægteparret ikke har betalt.

Begge firmaer, der ophørte 31. december 2017, havde to godskørselstilladelser hver, som siden er blevet inddraget af myndighederne.

Indehaver af det nu ophørte JSH Trading Jørgen Svedstrup Hansen pointerer, at han og hustruen er lodret uenige i Arbejdsrettens dom.

- Men vi har ikke betalt boden, fordi vi ikke har noget at betale af. Vi ved ikke, hvad fogedretten afgør, men vi risikerer, at skulle gå fra hus og hjem, siger Jørgen Svedstrup Hansen til Fagbladet 3F.

Han siger videre, at firmaernes ansatte var "tilfredse og glade, og ikke blev underbetalt".

Kilde: Fagbladet 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078