23948sdkhjf

ADP holder niveauet

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

CEO Nils Skeby ser optimistisk på de kommende år, hvor der investeres milliarder i både Fredericia og Nyborg Havn.

Associated Danish Ports (ADP A/S), der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, er kommet tilfredsstillende ud af 2017. Det viser selskabets årsregnskab, som netop er blevet godkendt på generalforsamlingen i går torsdag. Året endte med et resultat på 23,4 millioner kroner. Det er tilfredsstillende for et år, der har været præget af forholdsvis beskedne vækstrater, mener Nils Skeby, CEO i ADP A/S.

De samlede godsmængder i 2017 kom op på 8,6 millioner ton, hvilket er på niveau med tidligere år. På ro/ro-området har havneselskabet dog oplevet en fremgang på 16,8 procent i godsmængderne.

- 2017 har på mange måder været et rigtig godt år for ADP, siger direktøren. Det har været et år, hvor vi har igangsat nogle vigtige investeringsprojekter, som vil transformere vores havneinfrastruktur og faciliteter de kommende år.

- Investeringerne vil tiltrække nye virksomheder og nye godstyper til både Fredericia og Nyborg. Vi har allerede mærket de første effekter af disse investeringer. Fredericia har haft øget aktivitet inden for biobrændsel og genanvendeligt jern, mens vi i Nyborg har budt flere ny virksomheder velkommen.

- Det er meget glædeligt, at vores havne kan skabe vækst og arbejdspladser, siger Nils Skeby.

Milliard-investering

Ét af højdepunkterne i 2017 var indgåelse af et ”joint venture” samarbejde med Danmarks største pensionsselskab, PFA, som de kommende 10 år vil investere cirka to milliarder kroner i opførelsen af lager- og logistikejendomme med direkte adgang til flere forskellige transportformer. Første etape sættes i gang i disse dage.

Nils Skeby har også store forventninger til Taulov Dry Port, der kan tilbyde lagerfaciliteter i inde i landet men på samme vilkår som ude på kajen.

- Vi skal tænke 360 grader rundt om vores kunders udfordringer og optimere deres værdikæde blandt andet ved at tilbyde en omkostningseffektiv flytning af gods og varer mellem havn, jernbane og motorvej, siger han. 

Mere om: ADP A/S | Nils Skeby
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.218