23948sdkhjf

Politikere skyder milliarder i Femern-projekt uden ok fra Tyskland

Tidligere statssekretær i Slesvig-Holsten advarer om, at meget kan gå galt
Et flertal i Folketinget har sagt ja til at bruge 4,6-5,2 milliarder kroner på Femern-projektet, før man overhovedet ved, om man får grønt lys fra Tyskland til at bygge tunnelen som planlagt, skriver Finans.

Det viser Finans' og Jyllands-Postens beregning på baggrund af Femerns egne tal og estimater for udgifter frem til slutningen af 2020.

Hvis der skulle opstå uventede problemer med den tyske byggetilladelse, kan pengene i sidste ende være spildt.

Professor Bent Greve, der har en doktorgrad i offentlig forvaltning ved RUC, kritiserer politikerne for at bruge unødvendigt mange penge, før projektet er 100 procent sikkert.

- At investere fem milliarder kroner, før man er sikker på, om man kan gå videre med projektet, forekommer som et overraskende stort tal. Selvfølgelig vil der være omkostninger til VVM-undersøgelser, projektering og andet, men det koster altså ikke så mange penge, siger Bent Greve til Finans.

Udfordringen for Femern-projektet er, at der venter en retssag forude, hvor tyske modstandere vil forsøge at stoppe byggeriet. Transportministeriet og politikerne regner med, at de tyske myndigheder godkender Femern-tunnelen i slutningen af 2018, og at man derefter skal bruge to år på at vinde retssagen. Men Frank Nägele, der har været statssekretær i delstaten Slesvig-Holsten, påpeger, at der er store usikkerheder forbundet med retssager som den, Femern skal igennem.

- Når sager kommer for forvaltningsretten i Leipzig har jeg ofte været overrasket over, hvad der er sket. Derfor mener jeg, at det er farligt at spekulere i udfaldet af en sådan retssag, siger Nägele til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093