23948sdkhjf

Revner i asfalten sender Lillebæltsbro til hurtig reparation

Ny Lillebæltsbro skal på grund af revner i asfalten repareres fra fredag og to-tre uger frem.

Der er hen over vinteren opstået revner i asfalten på Ny Lillebæltsbro. Der skal derfor udføres reparationer på broen, som allerede begynder fredag.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Revnerne er opstået i asfalten i højre spor på vej mod Jylland. Reparationerne forventes at vare mellem to og tre uger. Der vil blive arbejdet hele døgnet, også i weekender og på helligdage.

Højre vognbane samt nødsporet vil derfor være spærret, mens arbejdet står på.

Vejarbejdet betyder, at der vil være længere transporttid over broen den kommende periode. Det siger drifts- og anlægsdirektør i Vejdirektoratet Michael Kirkfeldt.

- Det har selvfølgelig konsekvenser, når man reducerer antallet af kørebaner fra tre til to.

- Man vil primært kunne mærke det i myldretiden. Vi anbefaler derfor folk til at køre hjemmefra i god tid, respektere vores skilte og passe på vores medarbejdere, siger Michael Kirkfeldt.

Arbejdet på Ny Lillebæltsbro starter allerede fredag, fordi Den Gamle Lillebæltsbro skal istandsættes i maj og derfor vil være helt lukket.

Arbejdet på de to broer over Lillebælt er en del af en større omgang reparationer. I alt skal otte broer og to tunneler i Danmark forbedres.

Skader vil blive udbedret, og broernes beskyttelse mod vejret skal fornys. Det skal give de mest trængende broer et ansigtsløft og dermed forlænge deres levetid.

For at minimere generne vil man som udgangspunkt forsøge at holde broerne åbne for trafik på trods af selv meget omfattende reparationer. Desuden lægges det mest generende arbejde uden for myldretiderne.

Ud over Lillebæltsbroerne skal også Aggersundbroen, Hadsundbroen, Kronprins Frederiks Bro, Langelandsbroen, Lindenborg Pæledæk Syd og Næstved Svingbro istandsættes på forskellige områder.

Der skal ligeledes udskiftes nøddøre i Guldborgsundtunnelen, mens der skal etableres regnvandsbassin ved Limfjordstunnelen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094