23948sdkhjf

Stor interesse for logistikmesse

Fremtiden banker på med både trusler og muligheder for logistikbranchen. Move 2018 vil samle branchen til et fælles blik på de store nationale og internationale udfordringer

De første dage i maj har Messe C Fredericia premiere på den nye fagmesse for logistikbranchen - Move 2018.

Den store forhåndsinteresse tyder på, at Move rammer plet som et kombineret udstillings- og konferencekoncept, hvor der både er mulighed for at høre om eksperternes syn på fremtidens udfordringer og mulighed for at se robotter og produkter ”live.”

- Vi oplever en meget positiv bevågenhed fra aktører og interessenter med interesse for logistikbranchens fremtid i Danmark. Det er netop dem, vi henvender os til med Move 2018, siger Jørgen Kronborg, der er projektleder i Messe C.

- Vi er gode til logistik i Danmark, men vi er også en storre brik i det internationale puslespil. Vi ligger centralt på den såkaldte Scan-Med korridor, der trækker en linje fra den russiske grænse til Middelhavet.

- Vi er forbundet til resten af verden via de 3.000-4.000 lastbiler, der dagligt krydser Danmarks grænse, foruden skibe, fly og tog i stort tal. Derfor vil Move 2018 ikke kun fokusere på Danmark. Vi er helt og aldeles afhængige af, hvad der sker i verden omkring os, fastslår Jørgen Kronborg.

- Move 2018 også vil have et udsyn til EU og til resten af verden.

Udfordringer og trusler
Ifølge projektlederen er der både muligheder og udfordringer i vores omverden; men der er også en hel del trusler, som det er vigtigt for virksomheder, myndigheder og organisationer at forholde sig til.

- De rigtig store spillere på logistikmarkedet er ikke danske, og dem er man tvunget til at forholde sig til som dansk aktør, fortsætter Jørgen Kronborg.

- Det er også nødvendigt at reagere på de strømninger, der udspringer af et ændret forbrugermønster og deraf følgende krav til både godsmængder, leveringssikkerhed, leveringshastigheder med videre, siger han.

I det perspektiv er der åbenlyse fordele ved, at logistikbranchen i Danmark ”rykker sammen i bussen”.

 Ingen kan klare sig alene
- Ingen kan klare sig alene over for de kræfter, der buldrer frem i verden omkring os. Desværre er det nødvendige overblik og udsyn begrænset for den enkelte interessent og aktør, der ofte er optaget af den daglige drift og måske ikke har de nødvendige ressourcer til at følge udviklingen og tænke bredt og langsigtet.

- Det skal Move 2018 gerne bidrage til at ændre.

- Når man som besøgende forlader Move 2018, skal man meget gerne være blevet ”rusket lidt op” og være inspireret til at tænke over sin virksomhed eller sit job i relation til logistikbranchens nære og fjerne fremtid, fortæller Jørgen Kronborg.

Nære og langsigtede temaer
Moves eksistensberettigelse er at samle et felt af udstillere og et konferenceprogram, der sammen indkredser nogle af de både nære og mere langsigtede temaer og udfordringer, som logistikbranchen har foran sig nationalt og globalt.

- Vi håber, rigtig mange branchefolk vil komme og blive inspireret af den viden, der spredes fra scenerne i konferenceprogrammet, og de værktøjer, der vises på udstillingen.

- De vil forhåbentligt kunne løse nogle af udfordringerne, vi står over for.

- Udstillerne vil være repræsentanter for virksomheder, der har konkrete bud på forskellige løsninger i logistikbranchen, siger Jørgen Kronborg.

Han betoner, at både konference- og udstillingsdelen vil afspejle de aktuelle temaerne.

Viden og inspiration
- Vi er i kontakt med mange spændende indlægsholdere og udstillere, der alle brænder for at bidrage med viden og inspiration til glæde for de besøgende.

- Logistikvirksomheder fra hele værdikæden præsenteres for de nyeste løsninger, som kan give dem en fordel i den daglige konkurrence.

Alle logistikbranchens aktører kan hente inspiration inden for områder som modalitet, sikkerhed, e-handel, lagerhoteller, track & trace, TPL, bæredygtighed, medarbejderrekruttering og uddannelse.

Målgruppen for de besøgende er blandt andre vognmandsbranchen, warehouse- og lager, havne og de maritime erhverv, uddannelser, virksomheder inden for digitalisering og automatisering, investering, kurér og e-handel.

- Alle, der vil spille en rolle i fremtidens logistikbranche, vil være at finde på Move 2018, konkluderer Jørgen Kronborg.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063