23948sdkhjf

Hundredvis af broelementer med speciallastbil til Frederikssund

Det var noget af et syn, da 30 meter lange lastbiler i sidste måned tog turen fra Frederiksværk Havn til Frederikssund med de første broelementer til den nye bro over Roskilde Fjord.

Den næste sending broelementer til Kronprisesse Marys bro er nu ankommet til Frederiksværk, og mandag den 16. april klokken 9 startede lastbilerne op igen med retning mod byggepladsen i Frederikssund.

Der vil være tre daglige transporter om dagen og disse vil pågå med jævne mellemrum resten af året. 

- Der er for alvor kommet gang i produktionen af broelementer i Polen, og disse vil ankomme med skib i Frederiksværk drypvis over det kommende år. Derfra skal disse kæmpe broelementer transporteres videre til Frederikssund på lastbil, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.   

Trafikale konsekvenser
Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Lille Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

- Vi kan komme til at genere den øvrige trafik på ruten. Lastbilen er cirka 30 meter lange og skal fragte et ekstremt stort og tungt element. Derfor kører lastbilen ikke så hurtigt, siger Henrik Vincentsen. 

Vejtransporten starter altid kl. 09:00. Transporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 km/t, når de er fuldt lastet.   Det er den samme speciallastbil der kører frem og tilbage mellem Frederiksværk og Frederikssund. 

Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11