23948sdkhjf

- Vi skal fordoble antallet af lærlinge

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

- Antallet af lærlinge, vi tager, får stor betydning for branchens fremtid, sagde ATL-formand Peter B. Jepsen ved forrige uges generalforsamling.

- Vores branche kan godt aftage det dobbelte af det antal lærlinge, vi i dag er ved at uddanne. Sådan lød den direkte opfordring til virksomhederne i transportbranchen fra ATL’s formand Peter B. Jepsen på foreningens generalforsamling på Hotel Munkebjerg i Vejle i forrige uge.

Peter B. Jepsen fast, at antallet af lærlinge på virksomhederne kan få stor betydning for branchens fremtid.

- Der er flere, som tager lærlinge i vores branche, men vi skal tage mange flere. Det er en investering, vi som branche hverken kan eller vil undvære. Så enkelt kan det siges.

I fremtiden bliver der en hård kamp med andre brancher om at tiltrække de unge. For transportbranchen gælder det om at overbevise de unge om, at der er mange spændende jobmuligheder, hvis man uddanner sig til chauffør.

Job i transport

ATL har været en væsentlig drivkraft i projektet ”Job i transport” under Transportens Udviklingsfond. Det er en rullende kampagne, som har besøgt skoler og uddannelsesinstitutioner over hele landet.

For et år siden blev musikvideoen ”Jeg leverer varen” præsenteret. Den er siden blevet vist næsten en kvart million gange på YouTube.

Som et tredje led i kæden har ATL udstukket en lærepladsgaranti til alle, der ønsker at arbejde inden for transportbranchen.

- Med lærepladsgarantien signalerer vi, at branchen er åben overfor de unge. Vi viser, at vi mener det alvorligt. Forhåbentlig får det flere til at søge ind på chaufføruddannelsen, sagde Peter B. Jepsen.

Mere om: ATL
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.128