23948sdkhjf

Kom og find ud af, hvad der rør sig i logistikbranchen

MOVE er en nyskabelse og et koncept, der beskæftiger sig med det, der rør sig netop nu inden for logistik i Danmark og i resten af verden

MOVE-messen er en ide, der blev skabt på Messe C for et års tid siden. Formålet er, at man vil skabe et forum for logistikbranchen, hvor man beskæftiger sig med alt det, der rør sig netop nu inden for logistik i Danmark og resten af verden.

- Der findes logistikmesser i vores nabolande. Der findes transport messer i Danmark, men ikke lige noget, der sætter fokus på logistik. Vi mener, at der er et stort potentiale, som vi gerne vil have prøvet af nu. Vi har transportmesser i Herning, men lige dette her findes ikke i Danmark - og vi mener, at der er et stort potentiale.

MOVE skal være fortsættende. Det skal blive et begreb, hvor man kan søge ind og få/dele informationer. Her skal man selv blive klogere eller gøre andre klogere. MOVE handler ikke kun om disse to dage, hvor holder her i Fredericia. 

Transportmagasinet: Hvordan vil I gøre det?

- Vi er ved at bygge et content marketing univers op omkring MOVE. Vi er allerede i dialog med nogle forskellige organisationer og foreninger om at lave nogle co-creation konference. Det kunne være TØF, Maritime Days... Det er i hvert fald tanken, at MOVE skal være aktiv på forskellige områder i årets løb - og så skal det munde ud i et egentligt MOVE-arrangement, som en udstilling eller konference en gang om året.

Ikke en klassisk messe

.
- Logistikbranchen er enorm mangfoldig. Den spænder lige fra lastbiler til flådestyring, fra kunstig intelligens til big data. Mange virksomheder har ikke ressourcerne til at holde sig ajour med de mange nye muligheder og udfordringer. Derfor mener vi, at der er behov for et sådan initiativ, siger Jørgen Kronborg og stiller selv en række spørgsmpål, som man måske kan få svar på ved at møde op i Fredericia den 2 og 3 maj.

- Hvilke udfordringer giver Amazon mig og min virksomhed? Hvad betyder det, at man nu er begyndt at 3D-printe forlygter til Audi, hvis man for eksempel lever af at transportere Audi-lygter?

- Et at indslagene på konferencen har titlen: Er du i fuld gang med at gøre dig selv irrelevant? Det er en meget provokerende titel; men der er faktisk virksomheder, som arbejder stenhårdt på at optimere noget, som dybest set ikke er relevant længere.

- Det er den type viden, som MOVE-universet skal bidrage med, konkluderer Jørgen Kronborg.

- Man skal kunne holde sig orienteret og opdateret om, det der rør sig af udfordringer omkring logistik. Det er så tanken, MOVE-konferencen/udstillingen kommer igen hvert andet år. Så kan det være, at hovedfokus det ene år vil være konference, mens det vil være udstilling det andet år. Det må tiden vise.

Eksistensberettigelsen
- Jeg har orienteret mig rundt omkring i Europa. Der er rigtig mange spændene ting at se på, når man tager på logistikmesse i Göteborg eller transportmessen i Herning; men ingen af dem har dette MOVE-snit, hvor hovedfokus er, at man snakker om det, der rører sig lige nu.

- Det er det, MOVE skal kunne. Det er vores eksistensberettigelse. Vi skal følge op på alt det, der handler om warehouse, tredjepartslogistik, "the last mile" osv.

Arrangementer på store scene
Udover selve konferenceprogrammet er der en række arrangementer på en store scene midt i udstillingshallen, hvor man kan møde udstillerne og se, hvordan deres løsninger fungerer.

På den store scene vil man blandt andet kunne høre autogrossisten tHansens historie, og man vil kunne overvære et topmøde, når tidligere transportminister Hans Christian Schmidt inviterer politikere fra Christiansborg og branchefolk fra industrien til debat.

Man vil også kunne høre Scanias salgsdirektør Anton Freiesleben fortælle om selvkørende lastbiler.

Antal udstillere og besøgende 
Transportmagasinet: Hvilke forventninger har I til antallet af udstillere og besøgende?

- Det er svært at sige, hvor mange der kommer. Det er jo første gang, vi holder MOVE. Vi har brugt rigtig mange ressourcer på at eksponere messen og konferencen. Det handler om at få MOVE-begrebet banket fast i branchen.

- Lige nu har vi cirka 40 udstillere. Det er pænt første gang, synes vi; men det er umuligt at sige, hvor mange, der vil komme til konference-programmet. Jeg kan se på registreringerne, at tallene vokser hver dag. Så vi er fulde af optimisme.

- Alle siger, at det er et godt initiativ, og at de gerne vil deltage. Så det håber vi på passer. Der er for eksempel en stor speditørvirksomhed, som vil komme med hele sin ledergruppe. Desuden er der en byggelogsistik-gruppe, som har valgt at holde deres afsluttende konference her på MesseC, netop fordi vi har MOVE konferencen/messen. Så der er masser af interesse for det hos branchen.

Kommer fra konference-branchen
Jørgen Kronborg tiltrådte sin stilling som projektleder hos MesseC sidste efterår. Han har en fortid inden for konferencecenterbranchen, så han har en del erfaring med, hvordan man skruer sådanne konferencer sammen.

- Jeg kan godt lide, at man kan skabe noget fra ingenting, siger han. Det er fascinerende, at man den ene dag har man en tom messehal, og at den næste dag syder og bobler af udstillere og besøgende. Det synes jeg er utrolig spændende.

Udover MOVE har Jørgen Kronborg som projektleder også ansvaret for fødevaremessen Nutrifair og for Kursus Lex, der er en konference for netop konferencebookere.

Fuld fokus på Kina
Et af de indslag på konferencen, som Jørgen Kronborg specielt er stolt af, er Christina B, som har fokus på Kina i halvanden time.

- Jeg har hørt hende før. Jeg kan virkelig sige, at det er spændende at høre hende. Hun er jouirnalist, forfatter og foredragsholdere med netop speciale i Kina. Hun har masser af kinesiske kontakter til blandt andet den kinesiske nethandelsportal Alibaba. Så den vil hun naturligvis komme ind på.

- Når man har hørt hende, er man ikke i tvivl om, at verden virkelig kommer til at kigge mod Kina de kommende år, slutter Jørgen Kronborg.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078