23948sdkhjf

Esbjerg Havn fylder 150 år

I dag er det 150 år siden, Rigsdagen besluttede at anlægge Esbjerg Havn. I dag rummer havnen 200 virksomheder og 10.000 arbejdspladser

Den 24. april 1868 traf Rigsdagen i Danmark beslutning om at anlægge Esbjerg Havn. Baggrunden for beslutningen var Danmarks nederlag til Preussen i krigen i 1864. Her mistede Danmark nemlig alle sine vestvendte eksporthavne, og det gav problemer for blandt andet landbrugets eksport af kreaturer og smør til England.

Løsningen blev Esbjerg Havn, som stod færdig i 1874. Hurtigt blev havnen omdrejningspunkt for landbrugsvarerne til Storbritannien. Senere kom fiskeriet til, og allerede i 1910 var Esbjerg Havn Danmarks største fiskerihavn med mere end 600 kuttere.

I dag er Esbjerg Havn verdens førende vindhavn - tre ud af fire udskibede havvindmøller i Nordsøen kommer via Esbjerg. Samtidig er Esbjerg Havn base for den danske olie- og gasindustri og et internationalt knudepunkt for transport med seks faste RoRo-ruter.

Fødselsdagsfejring i fin form
Esbjerg Havn fejrer sin fødselsdag i fin form. 2017-resultatet er det bedste nogensinde for havnen, og det afspejler et stadigt stigende aktivitetsniveau. Derfor investerede havnen sidste år 239,5 mio. kr. i ny infrastruktur, blandt andet på Østhavnen, hvor 250.000 m2 blev taget i brug i 2017.

I forbindelse med havnens årsmøde den 20. marts sagde Flemming N. Enevoldsen, formand for Esbjerg Havns bestyrelse:

- Kursen er sat for, at Esbjerg kan fejre sin fødselsdag og sit jubilæumsår med en god portion optimisme, og med en solid tro på, at fremtiden vil skabe store muligheder for havnen og dens virksomheder.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.099