23948sdkhjf

Vognmænd mødte unge jobsøgende

Jobcenter Sorø stod bag transportmesse for at få flere unge ind i branchen.

Der var mødt 27 vognmandsvirksomheder op, da Sorø Kommune og Jobcenteret holdt transportmesse tirsdag den 24. april. Messen skulle skabe kontakt mellem de jobsøgende unge og vognmænd i transportbranchen, som er udfordret af en stor mangel på arbejdskraft.

Og på trods af, at sommervejret ude blev, blev messen en succes for kommune, jobcenter samt vognmændene og de unbge, fortæller virksomhyedskonsulent Birgitte Nielsen fra Sorø Kommune.

- Det blev i løbet af formiddagen holdt informationsmøder, hvor borgere og virksomheder fik indsigt i alle

de uddannelsesmuligheder, som transportområdet dækker.

- Som besøgende fik man mulighed for at tage en nærmere snak med de fremmødte chauffører og få indsigt i deres hverdag. Det var også muligt at komme op at sidde bag rattet i en lastbil eller prøve den lastbilsimulator, som var parkeret foran Sorø Hallen.

- Udstillerne fik mulighed for at skabe nye relationer på tværs af virksomhederne, men også blandt de

Interesserede borgere. Der blev inviteret til flere elev- og jobsamtaler som et resultat af messen, siger Birgitte Nielsen.

Åbnet af borgmesteren 

Transportmessen blev åbnet af Sorøs borgmester Gert Jørgensen, som i åbningstalen udtrykte håb om, at de unge ville søge ind i transportbranchen, og at de netop ville benytte messen til at få et indblik i de forskellige jobmuligheder, der er inden for transportområdet.

- Aldrig har muligheden for et spændende job i transportbranchen været større. En stor procentdel af den nuværende arbejdskraft er 55 år eller derover, så der er virkelig brug for en fornyelse, sagde borgmesteren og håbede på, at mange unge ville få tilbud om en læreplads eller en jobsamtale i en af kommunens mange transportvirksomheder.

Glad for stor tilslutning

Jobcentret har arbejdet med transportmessen det seneste år, og Birgitte Nielsen er yderst tilfreds med den store tilslutning og interesse, som kommunens vognmænd har vist.

- Et bredt udvalg af chauffører og vognmænd var til stede og viste deres flotte køretøjer frem.

 - Vi har fået mange fine tilbagemeldinger fra branchen. De er parate til at stille op til næste år. Så det arbejder vi på, slutter Birgitte Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109