23948sdkhjf

ATL: Private bør indsamle dagrenovation

Der er besparelser at hente, når dagrenovationen bliver indsamlet af private virksomheder - men flere og flere kommuner tager opgaven hjem til deres eget affaldsselskab

- En stor del af vores medlemmer udfører opgaver for den offentlige sektor på baggrund af udbud. Det gælder blandt andet inden for dagrenovation. Og samfundet opnår enorme besparelser ved at få dagrenovationen udført af private virksomheder, sagde ATLs formand Peter B. Jepsen, da han holdt sin beretning på foreningens generalforsamling på Hotel Munkebjerg ved Vejle.

ATL har på det seneste forsøgt at få forbedret dialogen med de offentlige myndigheder om udbudsvilkår og det daglige samarbejde. 1. marts var ATL vært for et seminar med kommunerne, hvor man drøftede samarbejdet.

Samtidig hjemtager et stigende antal kommuner imidlertid opgaver inden for dagrenovation. Det er en kedelig udvikling, som ATL og DI vil gøre meget for at arbejde imod.

- I vores øjne hviler beslutningerne på et meget løst grundlag. Der er intet belæg for, at en løsning af renovationsopgaver i eget regi skulle være billigere eller bedre – tværtimod. Vi har snarere indtryk af, at det nogle steder handler om at samle volumen sammen i nye kommunale affaldsselskaber, sagde Peter B. Jepsen.

- Når kommunerne tager en opgave hjem til deres eget affaldsselskab, taber virksomhederne ikke kun konkrete opgaver. Det betyder også, at virksomhederne mister muligheden for at udvikle sig og opbygge ekspertise, som kan udnyttes bredere. Det budskab vil ATL rulle ud mest muligt i den kommende tid, sagde Peter B. Jepsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11