23948sdkhjf

Vinteren var hård ved vejene

Vejene fik en hårdere vinter end normalt – især på grund af den sibiriske kulde.

Denne vinter blev der spredt 17 procent mere salt end normalt for at bekæmpe frost og is på de store veje. Det opgørelsen over Vejdirektoratets indsats på det overordnede vejnet i vintermånederne.

- Tallene viser meget tydeligt, at vores entreprenører især i slutningen af vinteren måtte levere en ekstra stor indsats for at holde de store veje farbare for trafikanterne, siger vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen fra Vejdirektoratet.

- Vi arbejder altid ud fra en målsætning om at begrænse saltforbruget på vejene; men når vinteren virkelig bider – som den gjorde i marts –rykker vi ud med alle mænd og maskiner for at sikre så gode køreforhold som muligt.

Sibirisk kulde i marts

Vinteren var hårdest for vejene i store dele af Jylland. Vejdirektoratets tal viser, at der var behov for at sprede mest salt i Syddanmark samt Midt- og Vestjylland, mens saltforbruget var relativt mindst på Sjælland og i Hovedstadsområdet.

- Selv om marts er en forårsmåned, så gjorde den sibiriske kulde, vi pludselig fik, at m arts 2018 blev den næsthårdeste marts for vejene siden 2000. Kun marts 2013 var hårdere, siger Carina Meldgaard Frandsen.

Derudover har vinterens effekt på vejene i denne omgang mere bestået af frost og is end egentlig sne. Således har Vejdirektoratets entreprenører foretaget 30 procent mindre snerydning end på en såkaldt normalvinter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109