23948sdkhjf

Odense Havn ud af 2017 med millionoverskud

| Af Redaktionen/jhm | Tip redaktionen om en historie

Med skibsanløb og håndteret gods lidt over det forventede niveau kom Lindø Port of Odense ud af 2017 med et overskud på 42,8 mio. kroner

Første regnskabsår i det sammenlagte Lindø Port of Odense endte med et overskud på 42,8 mio. kroner. 

I løbet af året noterede havnen 1488 skibsanløb og 2,3 mio. ton gods over kaj. Det var lidt over forventningerne, men håndteringen af gods tegner sig alligevel kun for 13 pct. af havnens samlede omsætning. 

Det største forretningsben er udlejning, som genererer 53 pct. af havnens omsætning. Der er 160 lejere på havnen. Et tal, som forventes at stige, når en udvidelse af arealerne på 400.000 kvm. efter planen står færdig i 2020.

Havnen bemærker dog i en pressemeddelelse, at fremtiden ikke er uden udfordringer.

- Flere markeder og dermed kunder og samarbejdspartnere er udfordret, bl.a. af nye internationale aktører, og det er afgørende for den fortsatte vækst, at investeringsvilje og -muligheder er til stede, så faciliteterne kan opfylde kundernes behov, og havnen kan markere sig på internationalt niveau, skriver havnen. 

- Der er ingen tvivl om at vi, heldigvis nu med endnu et godt regnskab i ryggen, skal ruste os til nogle år, somkræver nytænkning og initiativrighed, siger Carsten Aa, administrerende direktør i Lindø Port of Odense.

Havnens samlede indtægter beløb sig til 214,6 mio. kroner i 2017, imens resultatet af den primære drift endte på 40,6 mio. kroner. Egenkapitalen udgjorde ved udgangen af året 1,23 mia. kroner.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.122