23948sdkhjf

Udenlandske vognmænd får bøder for halv million

Tungvognscenter Syd var i sidste uge på kontrol i det Syd- og Sønderjyske med særlig fokus på manipulation af lastbilernes takografer.

Tirsdag aften betalte en græsk vognmand 100.000 kr. for at have manipuleret lastbilens takograf, hvilket medførte at denne registrerede hvil, selvom lastbilen kørte. Vognmanden, som selv var chauffør, betalte sikkerhedsstillelsen på 100.000 kr. på stedet, og kan nu se frem til at skulle møde op i retten i Sønderborg, hvor der ud over bøden vil blive nedlagt påstand om førerretsfrakendelse.

Onsdag aften var det så en rumænsk vognmand, som under en kontrol ved Vojens blev afsløret i, på yderst raffineret facon, at havde manipuleret takografen. Først efter 3 timers undersøgelse af lastbilen, blev ”den rygende pistol” fundet. Vognmanden er blevet stillet over for et krav om betaling af 349.000 kr. Det vides endnu ikke, hvordan han forholder sig til sigtelserne.

Torsdag aften klappede fælden for en anden lastbil fra samme rumænske vognmand, som under en kontrol i Padborg blev afsløret i massive overtrædelser af takografforordningen. Dette medførte, at der skulle betales yderligere 100.000 kr. til statskassen. Det vides heller ikke her, hvorledes vognmanden stiller sig til sigtelserne i denne sag.

De 2 rumænske lastbiler er fortsat tilbageholdt.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.216