23948sdkhjf

BMS-boss fylder rundt

Administrerende direktør i BMS Jens Enggaard runder et skarpt hjørne i weekenden

Når vindmølleproducenternes enorme konstruktioner rejses i ind- og udland sker det ofte med assistance fra BMS’ mobilkranflåde. I weekenden fylder manden bag, Jens Enggaard, 50 år.

Jens Enggaard opnår som regel de mål, han sigter efter. Som direktør for og medejer af landets dominerende kranvirksomhed, viser antallet af vellykkede virksomhedsopkøb og efterfølgende -integrationer, at Jens Enggaards imødekommende stil får forskellige virksomhedskulturer til at smelte konstruktivt sammen.

Mens det er Jens’ lillebror Asger, der i tæt koordination med Jens og deres far Jørgen, styrer den oprindelige familievirksomhed, entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S fra 1943, så er det dagens fødselar, der siden Enggaard-overtagelsen af BMS i 2004 har haft hovedansvar for kran- og liftvirksomhedens udvikling. Fra dengang ca. 300 medarbejdere, nærmer BMS A/S sig i dag en stab på 900, mens omsætningen i perioden er mere end firedoblet til ca. 1,5. mia. kr.

Med oprettelsen de senere år af faste afdelinger i Norge, Sverige, Polen, Tyskland og England samt operationer på nu fire kontinenter har BMS siden før Finanskrisen søgt at gøre sig mindre afhængig af konjunkturerne alene i Danmark, ligesom det nu ikke længere alene er traditionelt byggeri, der interesserer. I stadig højere grad trækker markedet for servicering af blandt andet tele- og energisektoren med servicering af kraftværker, vindmøller og fjeldsidesikring.

Jens Enggaard er opvokset ved Guldbæk syd for Aalborg, hvor han fra barnsben kunne følge med i ledelsesovervejelserne i familievirksomheden. Fra 1989-94 læste han til civilingeniør ved Aalborg Universitet for siden i fire år at suge til sig som ansat bygningsingeniør hos Monberg & Thorsen. Det var også i de år han læste HD i finansiering.

I 2003 blev han gjort til direktør i den mindre Enggaard-ejede kranvirksomhed Kran Ringen med henblik på ekspansion, som snart efter blev sat på sporet med overtagelsen af og fusionen ind i det mange gange større BMS.

Med de første års konjunkturmæssige medløb fik virksomheden et fornuftigt afsæt ind i Finanskrisens år, hvor nogle konkurrenter faldt. En del blev løbende opkøbt og deres kompetencer og materiel integreret.

Jens Enggaard holder fokus på BMS og koncernen men har dog også engageret sig blandt andet som bestyrelsesmedlem i den europæiske forening for Kran- og Tunggods-transport, ESTA 2018.

Ansatte, forretningsforbindelser og venner er torsdag den 17. maj kl. 13-17 inviteret til reception på Aalborgs gamle spritfabrik, som Enggaard-familien har købt og sat ejendomsudviklingsprojekt i gang af. Her bliver der også brug for BMS-kraner.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.087