23948sdkhjf

ERA-Transport solgt

Succesfuld turnaround følges op af salg, der skal give luft under vingerne - virksomheden bliver dog på danske hænder

Anders Nielsen & Co A/S/Ancotrans og ERA Transport A/S slår per 1. juni 2018 sine containerkørselsaktiviteter sammen, med Ancotrans som det fortsættende selskab.

Efter en heftig turnaround, der har pågået siden 2016 med direktør Michael Gregersen ved roret, skal sammenlægningen sikre en fortsat opadgående kurve med større kørselskapacitet og fleksibilitet på det stærkt konkurrenceprægede marked for containertransport.

Med tre lokationer i Odense, Aarhus og København vil det også betyde, at ERA-kunderne i fremtiden vil have transportvirksomheden noget tættere på.

- Det var egentlig ikke med i strategien eller handlingsplanen, at vi ville sælge ERA, men vi fik en henvendelse fra Ancotrans for et halvt års tid siden, som vi var nødt til at overveje. Vi kunne mærke fra deres side, at de virkelig ville det, og så har vi haft nogle gode samtaler over de seneste måneder, og er blevet enige om, at det er en god løsning, fortæller direktør i ERA-Transport Michael Gregersen.

En større basis volumen og kapacitet skal give Ancotrans mere muskelkraft til at udvikle sine services yderligere, herunder flere avancerede IT-løsninger, en bredere vifte af specialiserede containertransportløsninger, samt medarbejderudvikling. Tiltag, der skal være med til at fremtidssikre ERA som en stabil, fleksibel og serviceorienteret containertransportør.

Læs også: Ny mand ved roret i ERA-Transport

I forbindelse med salget åbner Ancotrans kontor i Odense, og den videre drift vil foregå fra Ancotrans’ kontorer her og i Aarhus og København.

For direktør Michael Gregersens vedkommende, bliver det et farvel til ERA – men transportbranchen slipper han dog ikke, forsikrer han:

- Jeg starter som direktør hos Alex Andersen Ølund. Her er der jo ikke tale om en turnaround, men til gengæld en helt anden opgave, hvor jeg skal kigge på at udvikle virksomheden. Så det bliver fantastisk at prøve, fortæller han.

De fynske transportvirksomheder Peter Danielsen Transport A/S, Bruun & Nielsen A/S, Alex Andersen Ølund A/S og Poul Schou A/S overtog i et generationsskifte det hidtil familieejede ERA-Transport pr. 23. februar 2016. Michael Gregersen indtrådte i ejerkredsen 1. juli 2016.

Mere om: ERA-transport
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.111