23948sdkhjf

Freja-regnskab i top

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Fokus på kunder og moderne teknologi driver Freja mod nye mål.

Transport- og logistikvirksomheden Freja Transport & Logistics Holding A/S er kommet ud med et tilfredsstillende resultat for 2017. Væksten i omsætningen steg med fem procent fra 2016 til 2017. Den samlede omsætning i 2017 lander på 2,55 milliarder kroner.

EBIT udgør 41,6 mio. kroner i 2017 mod DKK 47,3 millioner kroner i 2016. Årets resultat før skat udgør 59,4 millioner kroner mod 45,9 millioner kroner i 2016.

 Især datterselskaberne i Norge og Finland leverer resultater markant over markedsniveau, mens Sverige ikke lever op til forventningerne i 2017.

- Vi har reageret på den negative trend ved en reorganisering af den svenske ledelse, hvor både ny landedirektør og HR manager er ansat, udtaler Jørgen Hansen, ejer og CEO i FREJA koncernen.

- Segmentet Air & Sea er blev styrket med tilførsel af ressourcer, ligesom salgsorganisationen er blevet trimmet. Så med god grund er der forventning om, at Sverige i fremtiden bidrager til koncernens fortsatte udvikling på det internationale transportmarked.

Læs også: Se tallene: Hver anden speditør tabte indtjening

Også i Danmark er der i 2017 investeret i nye forretningsområder.

I Kina har udviklingen været stabil, og den 1. september 2017 åbnede Freja kontor i Guangzhou.

 IT-investeringer

Gennem 10 år har FREJA investeret massivt i IT platformen, og 2017 er ingen undtagelse.

- Vi investerer dels for at optimere vores egen forretning, dels for at gøre os konkurrencedygtige; men også for at sikre fordele for vores kunder i deres værdikæde, siger Jørgen Hansen.

- Vi medvirker i et forskningsprojekt omkring udveksling af data med kunder og leverandører. Vi forventer, at slutproduktet vil give betydelige økonomiske fordele for alle parter og dermed være med til at løfte den danske transportbranche.  

 Mennesket fortsat vigtigst

- Vores fokus er fortsat at udvikle de langsigtede relationer med såvel kunder som leverandører. Trods vores store fokus på effektiviseringer er vi også bevidste om, at mennesket fortsat er den vigtigste ressource i samarbejdet - transport er People’s Business.

Læs også: Freja åbner nyt kontor i Norge

- Nøgleordene for os i samarbejdet er åbenhed, tillid og troværdighed. Vi har altid drevet vores virksomhed ud fra stærke værdier. Vi arbejder dagligt for at gøre en forskel for vores kunder og sikre, at vi sammen bliver en lille smule bedre dag for dag,

Fortsat ambitioner

Parathed og fortsatte ambitioner præger dagsordenen i den altid sultne jyske virksomhed

- Et fornuftigt årsresultat for 2017, men vi er både parate og har ambitionerne til at vise, at vi kan gøre det bedre. Sale and lease back af ejendommen i Tumba sikrer os rekordresultatet i 2017.

- I de kommende år er det integrationen af Padborgvirksomheden Transcargo og vores nye positionering på det polske marked, der har størst fokus og vil sikre såvel vækst i omsætning som indtjening.

- Vi har platformen og er klar til at høste frugterne af de senere års massive investeringer. Og skulle der være yderligere konsolideringsmuligheder, er vi også klar til at ”kigge” på det, slutter Jørgen Hansen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.141