23948sdkhjf

Skærpet kontrol med chauffør-uddannelse

Chauffør-koncernen DEKRA ryger på den sorte liste efter afsløringer af urent trav på firmaets uddannelser
Undervisning uden lærere, fri før tiden og elever, der ikke modtog den undervisning, de skulle.

Avisen.dk har i flere omgange afsløret, at tingene ikke har været i orden på chauffør-uddannelserne hos den tysk-ejede koncern DEKRA, hvor man kan tage kørekort til bus og lastbil.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der hører under Undervisningsministeriet, vil i den kommende tid komme på uanmeldte kontrolbesøg på DEKRA over hele landet, skriver netmediet.

- Der har været rejst kritik af, at vi har været på for få kontrolbesøg. Nu skal vi have et billede af, hvordan det reelt forholder sig derude, siger Jørgen Brogaard Nielsen, fuldmægtig i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, til Avisen.dk.

Udover kontrolbesøgene skal DEKRA indsende kritiske evalueringer fra eleverne til styrelsen.

En af de elever, der har har taget stort kørekort hos DEKRA, er Mohammad Habib Khan fra Brøndby. Han var rystet over, at en stor del af undervisningen i teori foregik, uden at man kunne tale med en lærer:

- Vi fik bare en bærbar og blev sat over i hjørnet. Over halvdelen dumpede til eksamen, siger han til Avisen.dk.

Han peger også på problemer med selve køre-undervisningen:

- To gange skal man køre med vægt i vognene, men vi blev bare sat til at køre tomme vogne. Det er slet ikke det samme, siger Mohammas Habib Khan.

Benene oppe på bordet
En anden elev, John Wittenhoff, oplevede aldrig, at der var tavle-undervisning efter frokost på DEKRA-kurserne.

- Fra klokken 12 kunne vi bare sidde med benene oppe på bordet indtil 15.24. Det var der mange, der gjorde, siger han til Avisen.dk.

Den tysk-ejede koncern DEKRA tjener over 20 millioner kroner om året på at udbyde uddannelser i Danmark. Størstedelen af pengene kommer fra statskassen.
I en mail til Avisen.dk skriver koncerndirektør i DEKRA Peter Laursen:

"Vi har en positiv dialog med de myndigheder, vi samarbejder med, blandt andet Undervisningsministeriet, og de er alle meget velkomne til fortsat at besøge vores skoler."

http://www.avisen.dk/afsloering-faar-kon...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109