23948sdkhjf

Affald hober sig op på havne

Regeringens udflytning af Miljøstyrelsen har skabt månedlange køer på godkendelser til at fragte affald med skib ud af landet
En stor bunke af forurenet beton hober sig lige nu op hos miljøvirksomheden Sten og Grus Prøvestenen A/S i Københavns Sydhavn. Det skriver Søfart.

Affaldet skulle være sendt med et skib til udlandet, men i virksomheden venter man stadig på en godkendelse fra Miljøstyrelsen, hvor ansøgningerne om affaldstransport venter på at blive behandlet.

Og det frustrerer Michael Quist, miljøchef i Sten og Grus Prøvestenen.

- Vores seneste ansøgning tog syv måneder, før den gik igennem. Lige nu har vi kun en sag hos Miljøstyrelsen, der har ligget siden januar, og vi kender end ikke tidshorisonten på, hvornår den bliver behandlet. Derudover har vi fire-fem andre sager i støbeskeen, men vi vil afvente med at fremsende dem, for det er som om, ansøgningerne havner i et stort sort hul, siger han til Søfart.

Ikke kunder længere
Når en virksomhed søger om godkendelse til at fragte affaldsprodukterne ind eller ud af landet er sagsbehandlingen brugerfinansieret og koster dem dermed et gebyr på 14.200 kroner.

Ifølge EU’s regler har Miljøstyrelsen tre dage til at kvittere for ansøgningen og 30 dage til at behandle sagen, men på grund af regeringens udflytning af Miljøstyrelsen til Odense, så er sagsbehandlingstiden markant forhøjet. Og for Sten og Grus Prøvestenen har det store konsekvenser.

- Vi har måttet sige nej til opgaver med at sejle farligt affald ud af landet, fordi sagsbehandlingstiden tager så land tid. Det er utilfredsstillende, når vi tilmed selv betaler for at få vores ansøgninger godkendt. I virksomheden bruger vi årligt omkring 100.000 kroner på godkendelser - ikke kun i Danmark, men også i andre lande. Lige nu virker det som om, man i Miljøstyrelsen i Danmark ikke ser os som kunder, siger Michael Quist.

Læs hele artiklen på søfart.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079