23948sdkhjf

I dag åbner Vestfyn Trækker

Lækre lastbiler, materiel og fokus på transport-jobs de næste tre dage.

I dag åbner årets største transportmesse i Danmark, Vestfyn Trækker. Den bliver et udstillingsvindue for en branche, der mangler tusindvis af medarbejdere. Vestfyn Trækker skal være med til at fremvise en innovativ branche med gode muligheder for videreuddannelse.

På trods af fyldte ordrebøger hos hovedparten af de danske vognmandsforretningerne, står hundredvis af lastbiler parkeret uden at levere varen. Der mangler simpelthen chauffører til at køre dem.

Den traditionsrige transportmesse Vestfyn Trækker, der løber af stablen fra 25. til 27. maj i Ejby ved den fynske motorvej, bliver derfor et udstillingsvindue for den samlede transportbranche og en charmeoffensiv for at få flere unge mennesker til vælge en karriere i transportverden.

- Det er enormt vigtigt for os at fange de unges interesse og vise, at branchen nu og i fremtiden involverer en masse spændende og innovativ teknik, siger Gert Jacobsen, bestyrelsesformand i ITD og ansvarlig for den officielle åbningstale ved Vestfyn Trækker.

- Samtidig skal vi fortælle, at transportbranchen er så vigtig en spiller i samfundet, at hvis vi ikke får denne rekruttering i gang, giver det enorme problemer for hele samfundsøkonomien. Disse ændringer skal komme fra branchen – vi skal blive bedre til at komme ud af busken og fortælle de mange gode historier fra chauffører.

 150 udstillere

De næste tre dag står 150 udstillere fra alle dele af transportbranchen klar til at vise, hvad de kan. Lastbiler, kraner, opbygninger, varebiler og masser af udstyr bliver udstiller og vist frem – og der vil både være verdenspremierer og danmarkspremierer at nyde.

- I år har vi udvidet arealet, så messen er større end nogensinde før, fortæller arrangøren, Per Mikkelsen fra VBG Group.

 Mange kåringer

Årets Varebil er siden 1998 blevet kåret af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), der i dagene op til Vestfyn Trækker udvælger markedets bedste varebiler. En af dem bliver kåret som Årets Varebil i Danmark 2018, og vinderen offentliggøres på MKD’s stand den 25. maj klokken 16. Desuden afholder MCH konkurrencen Årets Opbygning, hvor de besøgende sammen med syv ekspertdommere finder årets bedste specialbyggede køretøj.

- Konkurrencen om årets opbygning er blevet så stor en succes, at vi har valgt at afholde den hvert år, fortæller projektleder Nikolaj Jørgensen fra MCH Messecenter Herning, som står bag kåringen.

Samtidig vil messecentret tage hul på markedsføringen af næste års store transportmesse, Transport 2019, som finder sted i Herning.

Vognmandsforeningen DTL vil kåre Årets Transportvirksomhed 2018. De tre finalister findes fredag klokken 15 på DTL-standen, hvor man fra klokken 14 også kan møde alle seks semifinalister.

 Danmarks bedste kranfører

Det er også på Vestfyn Trækker, at vi skal finde Danmarks bedste kranfører. Dysten finder sted på SAWO’s stand, hvor banen er kridtet op. Man kan tilmelde sig på standen.

- Der er lagt op til nogle hyggelige og inspirerende dage, hvor vognmænd, chauffører og leverandørerne får rig lejlighed til at snakke sammen, siger Per Mikkelsen.

- Og det ser ud til, at vi får godt vejr alle dagene. Så husk solcremen og en kasket, slutter han.

Vestfyn Trækker holdes på Industribuen i Ejby lige ved motorvejen.

 

 

Artiklen er en del af temaet Vestfyn Trækker 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078