23948sdkhjf

DTL: EU er nu garant for, at markedet ikke skævvrides

Beslutningen fra EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager om, at Postens redningsplan kan godkendes, møder kritik fra DTL

I dag har EU godkendt, at Postnord kan igangsætte sin genopretning af forretningen med tilskud fra blandt andet den danske stat. Og den beslutning vækker kritik hos transportorganisationen DTL.

- Beslutningen betyder som bekendt, at der kan ske en kapitalindsprøjtning på 1,7 mia. kr. fra den danske og svenske stat, som landene indgik aftale om i oktober måned 2017, da kommissæren mener, at det er foreneligt med EU’s statsstøtteregler. Det tager vi først og fremmest til efterretning, og EU er nu vores garant for, at der ikke sker en skævvridning, udtaler DTLs administrerende direktør Erik Østergaard i en kommentar.

- Vi må jo stole på, at når Kommissionen efterhånden har været 6 måneder undervejs med deres beslutning, så har man brugt rigtig, rigtig meget tid på at vende hver en sten i denne sag for at sikre sig, at der ikke på nogen måde bliver tale om skævvridning til skade for de private vognmænd, uddyber han.

Holder skarpt øje
Kommissionens vurdering er ifølge finans.dk, at den kompensation som Danmark yder til Post Danmark, ikke overstiger befordringspligtens nettoomkostninger. Dermed er der ikke tale om overkompensation. På det grundlag har Kommissionen konkluderet, at støtten er forenelig med EU's statsstøtteregler.

- EU og den danske stat må nu indestå for, at de enorme tab Postnord har påført de danske skatteydere siden 2012 med det nye kapitaltilskud, har været en engangsforeteelse, som ikke gentager sig, siger Erik Østergaard, og fortsætter:

- Samtidig vil vi forvente, at både de danske konkurrencemyndigheder, og kommissærens egne myndigheder, holder et skarpt øje med udviklingen på markedet og Postnords ageren. Oplever vognmændene nogen form for skævvridning i markedet, skal vi nok gøre opmærksom på det - stol på det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094