23948sdkhjf

Vogneftersyn er en festdag

Det årlige vogneftersyn hos Mini Trans har gennem årene forvandlet sig til en festdag og et socialt arrangement. Men sådan har det ikke altid været

Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, da de iøjnefaldende, orange vogne så småt begynder at trille ind på Nyscans matrikel i Hvidovre.

Eftermiddagen er sat af til det årlige vogneftersyn, der ikke blot er en detaljeret gennemgang af hele flåden, men også en understregning af, at Mini Trans til stadighed lever op til de høje standarder, som transportvirksomheden repræsenterer.

Den, der har skoen på, ved bedst, hvor den trykker
Det er internt udvalgte vognmænd, som den garvede Per Dehn, der står for kontrollen af kollegaernes vogne.

- Det jeg tjekker ved bilen, er helheden...Jeg tjekker også, om den har det lovpligtige udstyr, forklarer Per Dehn, der har arbejdet hos Mini Trans i 20 år.

Ensartethed udadtil er en vigtig faktor, men tjeklisten inkluderer også en gennemgang af diverse tilladelser, beviser, attester, certifikater og forsikringspapirer. Hertil kommer, at der gennem årene er sket en transformation i kvalitetssikringen, der cementerer Mini Trans’ grønne profil. Således kontrolleres dæktrykket ikke kun af sikkerhedsmæssige årsager, men også udfra et miljømæssig perspektiv.

Kurrer på tråden
En intern kvalitetssikring sætter imidlertid meget på spil for flådemandskabet. "Ha’ lidt selvjustits,” er Per Dehns bedste råd til vognmænd og chauffører, der ikke vil komme i klemme.

Men at få sat sin bil under lup har tidligere været et ømt punkt, der har udfordret den gode stemning vognmændene imellem. Af samme grund er eftersynets lokation ikke længere uvæsentlig.

- Vi har for år tilbage udført vogneftersynet på vores egen adresse, det gav lidt rumsteren, og der var flere vognmænd, der ytrede deres utilfredshed, fortæller direktør, Michael Kastaniegaard og fortsætter:

- Nu kommer de ud et sted, hvor de også er gæster, og der er lidt mere festdag over det. Så bliver dårlige nyheder, som det jo vil være, hvis man skal hjem og bruge lidt penge på sin bil, taget meget pænere imod.

En stor dag for korpsånden
I år har Nyscan inviteret Mini Trans til at låne deres faciliteter. Stemningen er uformel, og vogneftersynet er i høj grad blevet et social arrangement, som mange ser frem til.

- Det er en anledning til, at man som medarbejder i Mini Trans kan knytte tættere bånd til sine kollegaer og fortælle røverhistorier, siger Michael Kastaniegaard, der glæder sig over, at de hyggelige omstændigheder også medfører større tolerance overfor eventuelle anmærkninger.

På denne festlige sommerdag kan Mini Trans' medarbejdere med stolthed fejre, at det, igen i år, er svært at sætte en finger på den imponerende flåde af orange køretøjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078