23948sdkhjf

Endelig: Seks spor klar på E45

Seks spor mellem Aarhus S og Skanderborg N vil være klar fra mandag morgen den 18. juni

Udbygningen af den jyske rygrad og nord-syd transportkorridor gik i gang i januar, og nu er Vejdirektoratets entreprenør Arkil klar til at aflevere den første deletape med seks kørespor til trafikanterne.

- Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, og fortsætter:

- Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt.

Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. Hastigheden bliver i første omgang 110 km/t. og bliver sat op til 130 km/t., når hele udbygningen er afsluttet.

Afslutningen på etape 3 betyder samtidig snarlig opstart på etape 2. Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Arbejdet på delstrækningen forventes at starte inden udgangen af juni.

Trafikomlægning i weekenden
Fra fredag aften den 15. juni og frem til mandag morgen den 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres. Så alle seks spor er klar til trafikanterne mandag morgen.

Omlægningen forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156