23948sdkhjf

Dyreeksportører truer minister med injuriesag

Udtalelser om mulige overtrædelser af regler om dyretransport har ikke gjort Jakob Ellemann-Jensen til en populær mand hos brancheforening

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er med til at hænge en hel branche ud. Det mener brancheorganisationen Sammark, der repræsenterer danske dyreeksportører, efter ministeren har revset Fødevarestyrelsen for rod med kontrol af dyretransporter. I den forbindelse er det kommet frem, at omkring 1000 fejl i dyretransporters logbøger er blive syltet, men nu bliver meldt til politiet.

Ministeren udsendte i den forbindelse en pressemeddelelse, som kan læses her.

Det skriver DR Nyheder.

Det har fået Sammarks advokat til torsdag at rette henvendelse til ministeren pr. mail, hvor det blandt andet oplyses, at ”På vegne af Sammark skal jeg derfor anmode ministeren om personligt at sikre, at den offentlige udhængning ophører, herunder at pressemeddelelsens indhold trækkes tilbage. Alternativt om, at De lægger afstand til den.”

Sammarks medlemmer eksporterede sidste år 14,5 millioner levende dyr, hovedsageligt grise.

Brancheforeningen kritiserer ministerens udtalelser, fordi det angivelidt kan få ‘negative konsekvenser for deres konkurrenceevne’. Derfor truer man nu med en injuriesag mod ministeren.

Det er særligt oplysningen med ulovlige forhold i foreløbigt 1.000 transporter, der falder Sammark for brystet. Her mener man, at der ikke er tale om 1000 lovbrud, men at for eksempel kan længere transporttid skyldes forsinkelser på grund af trafikuheld eller rene papirfejl.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.17